ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PICONADORA AUTONOMICA

La piconadora espanyola contra Catalunya segueix el seu camí, ara ha tocat veure com el TSJC ordena a la Generalitat imposar el 25% de castellà a totes les escoles decretant ferma la sentència del desembre passat.

De fet el Suprem seguint la parodia habitual ja va refusar fa dos mesos el recurs presentat per la Generalitat. Per tant dona deu dies perquè aquesta comuniqui si ha complert la sentència i qui ho ha de fer concretament. Posteriorment hi hauria un termini de dos mesos per fer-la efectiva. Si no fos així es podria obrir la via penal per desobediència des del Govern espanyol contra els responsables del Departament. El conseller diu que respondran i ens remet a la Llei d’Educació catalana que diu que tot l’alumnat ha d’acabar l’ensenyament obligatori amb coneixement de la llengua catalana i castellana, encara que això segurament no serà suficient ara.

La obediència dona ales al repressor i ara han vist una bona oportunitat per afeblir encara més la nostra llengua, cosa que per cert es un objectiu principal de l’Estat espanyol des de fa 300 anys per esborrar la nostra identitat i imposar definitivament una harmonització que tant desitgen enterrant qualsevol diferència. Des de dins tenen partits xenofobs com Ciudadanos que basa la seva existència en lluitar contra la nostra llengua, cosa que farà fins el darrer dia de la seva desaparició fruit del seu odi irracional contra Catalunya i la seva llengua. Una justícia que simplement es un eix del braça repressor espanyol contra Catalunya. Desprès d’aplicar el 155 i esborrar la poca sobirania que li quedava al Parlament, ara pràcticament no en te cap, arriba el 155 educatiu o linguistic on l’objectiu es deixar el català tocat de mort en el darrer àmbit on encara te alguna influència com es les aules amb una immersió lingüística, que encara mai s’ha controlat i executat com cal ha donat una mica d’aire a una llengua totalment minoritzada en la majoria d’àmbits de la societat. Ara amb aquests percentatges absurds ja busquen l’estocada final i donar ales a tots aquells que mai l’han complert ni pensaven fer-ho com podem conèixer molts casos sense cap conseqüència i en bona part fruit d’una política timida i acomplexada per protegir la nostra llengua, més enllà de discursos que s’emporta el vent.

Ja vam veure davant l’aplicació a l’escola de Canet, la resposta del Conseller dient que no hi podien fer res, es molt simptomàtica, i ara em temo que les coses aniran pel mateix camí, ja que Espanya li es igual si acaben el cicle secundari amb un domini de les dues llengues, això en uns organismes civilitzats seria el normal, però ells la única cosa que els interessa es fer desapareixer la llengua catalana i punt.

Davant d’això nomes hi cabria la desobediència i aquesta com tots sabem està en un calaix tancada amb clau.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.