ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA PASTANAGA DELS INDULTS

Segueixen marejant la perdiu dels indults per part del Govern espanyol, amb uns indults que ara diuen serna parcial i reversible. Alhora el trio de Colon fa el seu paper ultra amb recollida de signatures i imatges del seu odi i xenofòbia sense límits.

De fet, la Ministra Nadia Calviño, diu que decidiran pensant en l’interès general, i que la seva aposta es pel diàleg, la concòrdia i per no tornar als enfrontaments que només ens duen al fracàs.

La jugada, cada cop és veu més clara. Calviñó ens para de l’interès general, quan realment vol dir la manera d’acabar amb l’independentisme conjuntament amb la predisposició del nou executiu a la Generalitat, i poder deixar enrere aquest malson per Espanya que han vist que fins hi tot aplicant la violència i la repressió desfermanda no han pogut resoldre, gràcies a la resistència de la societat catalana i dels costos d’haver de mostrar la vertadera cara de l’Estat que es tant lluny de qualsevol democràcia normal que Europa ha pogut comprovar-ho amb tota la seva amplitud. Aposta pel diàleg i concòrdia, es deu referir a enviar les forces policials el dia 1 d’octubre per apallissar la gent amb un vot a la mà o a intentar arruinar moltes famílies i seguir amb la repressió total que no ha afluixat mai.

Aquesta mateixa democràcia consolidada, com els agrada repetir, ara ens presenta un indult reversible, o sigui una mena de burla macabra, que no en te prou ha utilitzar aquesta mesura simplement per finalitats polítiques, sinó amb una mena de llibertat condicional que per una banda dependrà del Govern de torn per interpretar-la i fer-los tornar a la garjola o perquè es tanquin a casa directament per por a fer un pas en fals i tornar a la presó. Un desgavell que ningú hauria d’acceptar.

Alhora, pretenen iniciar un diàleg que ni volen, ni voldran amb aquesta base, i amb l’interès conjunt de fer oblidar el procés cap a la independència amb pastanagues com els indults qua a banda siguin propaganda per dividir el poder espanyol en bons i dolents un cop més, quan tots sabem que son exactament iguals. De totes maneres encara hem de veure més maniobres per intentar esborrar un procés que si la societat vol no pot ser derrotat i d’ella depén no perdre l’objectiu de vista i no caure en aquest nou parany que fa tuf d’Estatut nou a la llarga i un frau de grans dimensions que aquest cop no hauriem de permetre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.