ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA NOVA NORMALITAT

El President Torra ens diu que la nova normalitat ha de ser culminar en un Estat independent, però els fets veiem que no van per aquest camí.

De fet, i des de fa 2 anys i mig veiem com els partits independentistes s’han dividit amb tàctiques tant imaginatives com la dels Repúblicans i pactar amb l’Estat, la Taula de diàleg en diuen i donar el vot d’investidura a un personatge tant sinistre com Sanchez a canvi de res. Una operació fantàstica que dona fe de la talla dels nostres representants i també ens dona la veritat de les seves intencions, poder i partit tot en l’àmbit autonòmic esclar.

El cop de porta del PSOE i el canvi de companys de viatge de Sanchez i Iglesias amb la persona d’Arrimadas es un cop de peu per sempre a aquesta taula inútil que encara escoltem demanar als repúblicans ara ja fent vergonya aliena pel cinisme que destil·la i la no acceptació de la realitat, que no es altra que no hi haurà mai acord amb Madrid per la independència, hi els costos de la decisió s’han d’assumir, de fet el cost de renunciar-hi els seguim pagant cada dia que passa.

A l’altra banda el President Torra fa aquestes proclames, jo crec de bona fe, però amb això no n’hi ha prou i els fets el desmenteixen, el que van anomenar Govern efectiu es una simple gestoria obedient del poder espanyol sense rubor. Ho hem vist repetidament, i cal dir que així tampoc anem amb massa bona direcció.

A l’exili el President Puigdemont ha estat molt amb silenci durant un Estat d’Alarma que era una oportunitat per posar en evidència l’Estat un cop i un altra. De fet en el seu llibre com ja havia admes fa temps, torna a dir que tirar enrere el 10 d’octubre la Declaració d’Independència era una errada, de fet no parla que el 27 la podia perfectament subsanar i en comptes d’això van acceptar el 155 van sortir per la porta del darrere cames ajudeu-me i van deixar la societat catalana amb un pam de nas. De fet poc se sap d’aquella eina anomenada el Consell de la República i que ara fa campanyes per deixar de pagar la monarquia a la campanya de la Renda, evidentment amb poc èxit, ja que per no pagar al rei espanyol cal marxar d’Espanya, es una condició de sentit comú. Altra cosa es enganyar la societat.

En definitiva la nova normalitat, efectivament hauria de ser nova, amb l’actual evidentment no ens en sortirem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.