ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA NEUTRALITAT DE PART

Aquesta ordre de la Junta Electoral Central donant 48 hores al President Torra per retirar tots els llaços, estelades i altres cartells dels edificis de la Generalitat, sembla més un nou atac a la democràcia que una mesura lògica.

Es la resposta al requeriment de Ciutadans sobre retirar símbols partidistes i ideològics, amb l’argument de la neutralitat i que les Institucions son de tots. Un nou atac com deia amb excuses de mal pagador, puc entendre que banderes estelades son partidistes i per tant en una campanya i des de les institucions no es puguin exhibir, però el tema dels llaços grocs i altres cartells referents als presos polítics es un altra historia ben diferent.

Primer, les formes i el mode de la carta imperativa i posant per exemple “Generalidad” quan saben perfectament que no es el seu nom i nomes es motiu d’humiliació constant com patim sense escrúpols, en segon lloc el llaç groc no es partidista, ja que no es de cap partit en concret, ni tampoc es polític, es un símbol de la gent tingui la ideològia que tingui, sigui independentista o no i tampoc es polític, denúncia una situació anormal en qualsevol estat democràtic que tingui presos polítics per les seves idees i amb una presó preventiva que ningú pot justificar, sinó es des de la revenja d’un Estat autoritari.

Lógicament la Generalitat ha de denúnciar i en te tot el dret aquesta anomalia. Posicionar-se al costat de la democràcia i la injusticia no es delicte, també podriem dir el mateix dels llaços liles per la violència contra la dona i aquests no els prohibeixen.

Es curiós veure com aquells que clamen contra la neutralitat del carrer, eliminant la pluralitat son els que donen cobertura a un Estat autoritari i amb unes greus mancances de democràcia, avalant la repressió i la violència contra la ciutadania com si fos el més normal.

Una última curiositat, es que nomes es la Generalitat, quan no hi ha eleccions autonòmiques. Si que n’hi ha als Ajuntaments, i aquests no son esmentats en l’ordre, una nova prova esperpèntica del que parlem.

Una nova prova de la neutralitat de part, que malauradament crec el nostre Govern obeirà com ha fet des de fa un any i mig amb totes les mesures que se li han requerit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.