ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA NACIÓ DE BORRELL

Les paraules del Ministre Borrell en una televisió anglesa sobre el dilema de regió o nació per Catalunya i la seva resposta contundent a favor de la segona han aixecat polseguera, igual qu el desig d’alliberar els presos polítics per poder tramitar una negociació política.

No hi ha dubte que el subconscient juga males passades, i en aquest cas davant les preguntes directes i amb calma del periodista lluny de la terra que coneix millor l’han fet dir el que es una obvietat que no te massa discussió enlloc, més enllà dels hooligans de l’unionisme ranci i un discurs que no s’aguanta per enlloc.

Posteriorment hem vist com davant les critiques matisava amb termes com nació cultural o nació social per exemple que simplement son un invent sense sentit. Catalunya es una nació per la seva història, per la seva cultura, per la seva llengua, pel seu sentiment de pertinença i moltes coses més i no es cap secret. De fet la mateixa Constitució espanyola ja recull la diferència entre Nacionalitats i regions, cosa que invalida aquests escarafalls dels que tenen aquest llibre com les taules sagrades de la llei.

Pel que fa a la segona resposta, es evident que cap diàleg pot ser possible amb presos polítics a les presons, amb persones segrestades per un Estat i que haurien de ser interlocutors. Senzillament es impossible i no hauria d’existir per la part catalana en aquestes condicions. Això es evident.

La farsa de procès judicial per senzillament escapçar els lideratges independentistes i fer que una reclamació legitima, pacifica i democràtica quedi anul·lada no pot seguir. Quan Europa ha dit el que ha dit sobre els nostres exiliats i quan veiem com les proves son pura invenció sense fonament amb uns Jutges al servei de l’ideal de la unitat del Regne i no de fer justícia, la taula de negociació no es pot obrir.

En Borrell en definitiva ha verbalitzat el que en privat pensa la major part de l’unionisme i que en públic no poden fer evident ja que seria la seva tomba política.

No podem estar encara parlant sobre el concepte nació 40 anys desprès de la mort del Dictador, la imposició no pot resistir la democràcia i el pes de la realitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.