ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MINORIA DE CATALANS

Segons el President espanyol Mariano Rajoy i en resposta a la proposta de full de Ruta català presentada pel President Mas, entre d’altres gentileses ens diu que nomes governa per una minoria de catalans, cosa per cert que va amb sintonia amb aquella cantarella de que dos de cada tres catalans no van anar a votar al 9 N, o que cada cop perd més suports, amb la majoria silenciosa de fons.

Quan la desesperació de veure que les seves tàctiques de la por i l’amenaça no surten l’efecte desitjat, i que les propies limitacions democràtiques no permeten anar més enllà. Ara toca llençar un altre missatge sense cap ni peus. Un referèndum, encara que sigui en forma d’Eleccions es per tothom, no cal confondre una de les opcions amb la pregunta, aquesta es clara, però tothom es cridat a respondre amb qualsevol de les possibles opcions, per tant es el joc democràtic que alguns encara no entenen o no volen entendre.

Els beneficis o greuges d’aquesta decisió, tant si es positiva, com si es negativa també son per tots. Un estat propi prenent les nostres propies decisions i assumint les errades sense excuses o quedar-se on estem, sense massa responsabilitats propies i aquestes assumides per un tercer en base a les seves prioritats i conveniències, em sembla que es força simple.

Crec que amb els condicionants dels suports, també van per camí errat, no es el projecte del President, ni de tal o qual partit, que sent agosarat mai haguessin fet el pas sense l’empenta de la societat civil, precisament es aquesta la protagonista i motor de tot el procés. Els nostres representants simplement han escoltat al poble i han seguit el seu clam com no pot ser d’altra manera, ès allò tant poc aplicat moltes vegades de que la sobirania resideix en el poble, segurament massa revolucionari per democràcies tant deficitàries com l’espanyola.

Les majories son les que son, les que veiem i es manifesten o van a votar, la resta no son cap majoria, simplement acaten el resultat, per tant les majories silencioses mai governen cap país, ni tant sols el fan bellugar.

Tanmateix, el Govern espanyol ha decidit no governar pels catalans, i això si que es crear una minoria marginal. Es el seu tarannà i no hi poden fer res.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.