ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MENTIDA DEL 9N

Els principals arguments del Govern espanyol i els partits de l’Oposició contra el referèndum català son el tema de que es un cop d’Estat i que es la repetició del 9N.

Realment son arguments pobres i que delaten la impotència per aturar un Referèndum que saben que si estem decidits, que ho estem, no podran aturar de cap manera. El Govern va desvetllant detalls del mateix i dona la impressió de que les coses es fan be i veient totes les opcions i garanties pel mateix.

Parlen de Cop d’Estat, curiosament un partit de Govern que va tenir com a president un Ministre franquista amb les mans tacades de sang i càrrecs en una democràcia de fireta, cosa impensable en qualsevol altre lloc. Un partit on ministres assisteixen a funerals de franquistes amb el Cara al sol inclòs sense que sigui cap delicte, un Estat on el partit de la dictadura es legal i on tot el relacionat amb ella es protegit deixant les victimes com a culpables 40 anys desprès. De fet validant tot això no es estrany que la decisió lliure de la ciutadania amb el seu vot i una urna, per altra banda element bàsic d’una democràcia sigui rebutjat i qualificat de cop d’Estat o no democràtic.

El segon, ja es la tàctica que ara toca, desprestigiar el referèndum amb la mentida per bandera. El 9N com tots sabem era una consulta sense caràcter vinculant i un referèndum es vinculant i amb efectes jurídics del resultat. Els standards sobre el referèndum internacionals marquen unes regles ben clares que de moment veiem que es compliran amb escreix. El que no es pot fer es crear-ne de noves per Catalunya simplement per fer desprestigi. El tema de la borsa de voluntaris anunciada no es cap novetat i sempre ha funcionat així sigui funcionari o no. Prou de mentir, recordo en el 9N el gran argument de les urnes de cartró quan amb molts Estats son les utilitzades normalment. Ara toca dir que els voluntaris invaliden el referèndum oblidant la llei que els empara i la realitat sobre el mateix.

Preparem-nos per viure mil i un arguments falsos que intentaran entrar al subconscient de la gent per fer creure que el 9N es repeteix, quan saben perfectament que no es així. El mes sensat seria preparar la campanya pel NO i col·laborar amb el mateix des de totes les institucions, no per un resultat però si per la societat que ho reclama. Segurament seria esperar massa democràcia i honestedat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.