ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MAJORIA EXCEPCIONAL

General
La misèria informativa del Mundo abonada pel nacionalisme ranci de populars i socialistes, podria incidir amb la majoria absoluta demanada pel President Mas al proper Parlament.   Ens diu que des de fora es mirarà amb lupa, que qui ha convocat les eleccions surt reforçat o no, i ningú es fixarà amb els resultats per exemple d’ERC i ICV, socis en el dret a decidir. Francament no estic d’acord amb aquestes afirmacions, i no es pot confondre partit i procés sobiranista, ja que ens cal una majoria sobiranista forta, no un sol parit fort, sinó difícilment ens en sortirem, com diu el seu eslògan, es la voluntat d’un poble, i aquest es plural, i no tingui cap por que amb majoria o sense, sinó fa cap pas enrere no el deixarà sol.

Els populars ens parlen de l’estelada per fer-los impunes, però ens diuen que tothom es igual davant la llei, en referència a les acusacions del Mundo, recordo basades en un esborrany no demanat pel jutge. Creuen que tot es per tapar la mala gestió encara que es divideixi la societat catalana, i no es pot fer a tants catalans escollir, i oblidar els problemes que preocupen la gent relacionats amb el seu futur i economia. La Carme Chacon per part socialista, i en la mateixa línia ens diu que la independència es una gran enredada. Per la seva banda CIU crida a no dispersar el vot a altres forces com ERC per garantir que la consulta tirarà endavant, ja que ningú farà cas del resultat de republicans o ecosocialistes i tothom mirarà la força del govern i es preguntarà si no es prou fort si te la força del poble al seu costat, posant l’exemple d’Escòcia amb un partit amb majoria absoluta i referèndum acordat, i el Quebec sense i no podent fer-la.
Realment, el bloc espanyol continua els seus intents desesperats per aturar el procés, sabíem que passaria, i no ha d’espantar a ningú, quan no hi ha cultura democràtica passen aquestes coses, i quan un estat impositiu, i sense respecte a cap diferència es troba entre l’espasa i la paret també. No podem caure en aquest joc per unes acusacions sense fonament  presentat, i només per afeblir el procés, on esta la justícia i la presumpció d’innocència, i les referències a fets consumats quan només son coses sense fonament encara, seguint el manual de donar per fet que amb un estat aniríem fora d’Europa sense base, es allò de dir mil vegades una mentida, i acaba convertint-se en una realitat. Caldria dir que precisament la independència es per solucionar entre altres coses el futur i els problemes de la gent, no es cap capritx passatger. Aquesta gran enredada dita per la Chacon sona a riure, ja que es un apel·latiu que es podria aplicar en aquest personatge, que ha fet tots els papers de l’auca, i sempre contra els nostres interessos. Per la seva banda el President li caldria aclarir que el procés sobiranista no es igual als resultats de CIU amb majoria o sense. Crec que des de fora, i no parlo d’Espanya on sigui quin sigui el resultat segur que es buscarà la manera de fer una lectura esbiaixada, però parlant del món la majoria sobiranista, i del dret a decidir en el Parlament serà el més buscat, amb un element central com el partit del President, però amb una suma de tots els diputats favorables, no es patrimoni de ningú. La diferència entre Escòcia i el Quebec no es valida, ja que no depèn de la majoria d’un partit, sinó d’un Parlament, i aquesta ha de ser clarament aclaparadora al nostre Parlament. No podem confondre el procés demanat pel poble amb el resultat d’un partit, es més caldria com que es una legislació excepcional, a partir del 26 un govern excepcional amb la participació dels partits favorables a la consulta en una concentració nacional per enviar aquest missatge al món de país, i no de partit.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.