ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA LEGALITAT I LA COVARDIA

A mesura que els dies van passant veiem encara una gran por a la nostra classe política, entenc que el repte no es fàcil i comportarà moltes incomoditats i un gran canvi de paradigma. De totes maneres, igual que la ciutadania ha estat, esta i estarà a l’alçada del repte, el mateix hem de demanar als nostres representants.

No son de rebut declaracions que anem sentint, com la de la vicepresidenta Ortega que ens deia que si la llei es impugnada al TC no es podria fer la consulta, o ahir mateix el diputat de la CUP David Fernàndez titllant de simbòlic el resultat de la consulta del 9N, o fins hi tot aquells que tot el dia parlen de plans B, C o D.

Senzillament, tot això no es de rebut. Tot ha estat engrescador anant veient les mobilitzacions de la ciutadania i treient pit sense implicació, ara l’acord de la majoria del Parlament per la data i pregunta de la Consulta i acceptat per la societat obliga a arribar fins el final. Els passos van succeïnt, i el paraigues legal per la Consulta com es la llei Catalana ha passat la prova del Consell de Garanties Estatutàries, per tant res a dir. El Parlament l’aprovarà aquest proper mes i la Convocatòria del 9N ja pot ser una realitat.

Tots sabem que l’actitud de l’Estat espanyol amb el NO irracional per bandera i la negativa a la democràcia més elemental segurament portarà la llei al TC sense més. Això no pot ser un impediment per tornar cap a casa amb la cua entre cames i usant el nostre gran victimisme com una arma ja coneguda. Si de veritat creuen en el Parlament català, en la nostra legalitat, amb el que van aprovar en la Declaració de Sobirania, una peça fonamental, no hi ha excusa. Una legalitat, la nostra, validada, i tots els requisits per fer una consulta ciutadana sense cap punt feble ha de ser una realitat, i posteriorment negociar en base al resultat obtingut.

Els resultats mai son simbòlics, i més quan tractem les qüestions que tractem, i els ciutadans no se’ls pot prendre el pel i marejar amb promeses i diferents referèndums sobre el mateix eix, cap poble ha passat per això , i nosaltres no podem ser els primers.

El 9 N es la data per decidir el nostre futur, el millor pla en una democràcia, i el resultat totalment vinculant. Si com deia te tots els requisits necessàris, a parti de la Concocatòria ha de començar la campanya electoral per part dels partits, no pot ser que arribem una setmana abans amb ciutadans sense saber si hi haurà urnes o no al carrer. Cal ser responsables i seriosos.

Som sobirans i cal demostrar-ho. Si la feina es ben feta, el món ens validarà, prou de pors a les reaccions espanyoles, ser sobirà vol dir prendre les teves decisions i aquestes son ben clares, i els nostres representants ho han d’assumir com el que els pertoca.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.