ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA INDEFINICIÓ PER SISTEMA

A la votació ahir al Parlament per reafirmar la declaració independentista del 9N finalment aprovada amb els vots de Junts pel Sí i la CUP. Es van viure moments de tensió quan els grups contraris al procés van intentar impedir que estigues a l’ordre del dia per creure que era una acció il·legal. De fet la posició més esperpèntica va ser la de Catalunya si que es Pot.

Els seus 11 diputats amb samarretes amb diferents reivindicacions socials i que no van premer el botó del si ni del no, ni abstenció. No es van definir per les peticions de retirada del punt al ple, ni en la votació del mateix, quedan drets sense participar. De fet en la intervenció de Coscubiela va definir la moció com que no volien contribuir a salvar als dos grups de la moció i degradar el Parlament. De fet el representant de la CUP li va dir clarament que sense desobediència i procés cap de les reivindicacions que portaven es podrien fer realitat.

Es una posició totalment esperpèntica o de postureig com es diu avui en dia. Per incomode que resulti qualsevol tema, uns representants de la societat han de definir-se o com a mínim abstenir-se. No pot seguir aquest grup demanant no ser inclos amb el grup de partits contra el procés, alhora portar missatges a la seva indumentaria de reivindicacions socials, reclamar un referèndum que saben impossible i que el mateix Podemos en les negociacions ja ha esborrat com a línia vermella i sense data i pretendre que tot ha de passar per una legalitat espanyola totalment contraria al dret a decidir dels catalans.

Una posició que no es pot mantenir eternament. Una ambigüitat calculada que amb el temps frega el ridícul i la incoheréncia d’un grup preocupat per no degradar la cambra, cosa que si es fa quan es neguen els debats siguin els que siguin i quan es dimiteix de prendre decisions. Pel que fa a la salvació haurien de saber que hi ha un acord de Govern i un mandat del 27S que no poden seguir ignorant per més temps.

En definitiva, cal madurar la seva posició. No es pot estar amb i en contra de al mateix temps. La realitat es la que es i hauran de prendre posicions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.