ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA GUERRA BRUTA I LA FALSA NEUTRALITAT

General
 

Els lobbys que fan el seu negoci amb la dependència ja estan amb alerta, i fent la seva campanya com ens ensenya el rotatiu La Vanguardia amb editorials que destil·len odi contra qualsevol aproximació a l’Estat Propi, i en particular contra l’acord de govern de CIU i ERC, i amb una serie de mentides, que llastimosament deixen aquest mitjà com un referent contra el nostre dret a ser normals, i dit de passada gaudir dels mateixos drets que els demés, caldria prendre nota per quan culmini el proces. Per altra banda, sembla que comandaments policials espanyols pagats per tots, es dediquen a fabricar informes falsos contra polítics catalans i personalitats destacades, evidentment tots sobiranistes, per crear estat d’opinió contrari i embrutar el proces, amb una maniobra pròpia d’un Estat tant poc democràtic com l’espanyol.

 

En el terreny polític català veiem i destaco la posició en els llimbs del PSC, renyat pel PSOE per gosar a dir la seva abstenció amb la qüestió del dret a decidir, dit sigui de pas una posició que encara els dura més ràpidament a la marginalitat de la societat catalana, per altra banda en Joan Herrera per ICV segueix entestat en ignorar la realitat, i veure que precisament la qüestió nacional va conjuntament amb la social, i no ignorar la realitat i separar i centrar-se simplement amb la meitat del projecte, sense una concepció global de país, com sembla que ha entès a la primera la CUP. Crec que ho reflecteix molt be la Patricia Gabancho en el seu escrit.

Ser neutrals és no ser

En qualsevol confrontació, joc o aposta, qui és neutral desapareix. No jugues, no existeixes. Sembla, doncs, que el PSC vol hivernar fins que els partits del Parlament acabin de definir la consulta. Quan desperti, cap a la “primavera” –dit tota la intenció- potser ja no li quedaran més que aquells votants minerals que té captius des del primer dia i que no són capaços d’adreçar-li una mirada crítica. Amb aquest capital polític, avui, no es va enlloc. Ho dic per si no se n’han adonat, tot i que sóc capaç d’endevinar la ràbia i la desesperança de molts militants i votants.

El problema del PSC no és únicament el PSOE, perquè té molt de PSOE dins de les pròpies files, però també és aquest PSOE que, unànime, s’ha declarat contrari al dret a decidir dels catalans. Pobra esquerra, que havia estat qui tirava endavant els drets que comporten llibertat, justícia i equitat! Quan es tracta d’Espanya, que s’apartin els ideals. En efecte, va ser proclamar Navarro, amb aquella veueta, que s’abstindrà pel que fa a la consulta –com si fos un tema menor!- i saltar el PSOE a deixar-lo com un drap brut. No pas per l’abstenció, sinó perquè no s’hi ha oposat! Des de Felipe a Zapatero, curiosament ressuscitat, i passant per l’Elena Valenciano, tots han dit que el tal dret no existeix per als catalans, que vol dir que allò que no existeix són els catalans.

Hi ha una anècdota preciosa que explica l’amic Jordi Mercader. Quan l’Estatut, se’n va Pasqual Maragall a parlamentar amb els barons del PSOE. La delegació l’espera a l’hotel i, hores enllà, torna el president fet un nyap. Com ha anat, li pregunten. Fatal, respon: la meitat no ens entén i l’altra meitat no ens estima. Doncs això, Pere Navarro. O PSOE, o Catalunya. Les dues coses no pot ser. Ah! Un altre dia parlarem de Joan Herrera & co, que declamen un discurs inamovible com si la realitat no existís. O com si no fos un risc separar la independència del projecte de benestar i desenvolupament, que és el que ells fan cada dia com si res.

Patricia Gabancho

 1. Resposta:

  Contra tot pronòstic hem de guanyar nosaltres! els catalans que volem Catalunya plena i lliure!

  Salvador Molins, BIC-CA

  —————–

  El meu darrer post:

  No és bo fer les coses a l’ombra, no sigui que per mala sort es quedin a l’ombra.

  Els catalans, els independentistes i els que encara no ho tenen clar del tot, necessitem veure amb els nostres ulls com es porta, com es treballa i com es trava el procés d’edificació de la nostra llibertat i plenitud col·lectiva, la preparació dels fonaments del nou estat català independent.

  La base de la preparació i dels incentius per a la Declaració d’Independència i posterior Referèndum, cal donar-ho ja per fet, és compartir tot el que es faci en aquest sentit. Cal que sigui tot plegat com un Tsunami positiu.

  En això estic compromès jo i molts catalans, i us convido a afegir-vos a aquesta incessant tasca.

  Salvador Molins, Conseller de Catalunya Acció (BIC, SI, ANC, MxI)

 2. MEINYS PIULADES,MES ACCIO. VISCA ELS BOICOTS¡¡¡¡¡¡¡
  SI LA VANGUARDIA VOL UN RETORN A “ESPAÑOLA”,OBLIDAT QUE SON ELS CATALANS QUI LI MANTENEN EL DIARIO,DONCS AIXO……COM L’EDITORIAL PLANETA I LA CASA DEL LIBRO,DONCS TAMBE……
  LA GUERRA BRUTA DEL GOBERN?,RES DE NOU……ES PODIA ESPERAR UN ALTRE COSA?….

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.