ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA FARSA DEMOCRATICA S?IMPOSA AL DRET A DECIDIR

General

Avui, 25 d’octubre era el dia de la Consulta Popular impulsada pel Lehendakari Ibarretxe, aprovada pel parlament basc, i que demanava l’opinió a la ciutadania, cosa que naturalment l’Estat va impedir.

 

El pla del cap del govern basc es centrava en primer lloc en una consulta a la ciutadania no vinculant per obrir una negociació amb ETA, i exigir el fi de la violència, i per altra banda el permís per obrir una taula de diàleg entre tots els partits polítics, i assolir en base a aquesta proposta la normalització entre les relacions del País Basc  i l’Estat Espanyol.  Aquesta proposta en una segona fase es sotmetria a referèndum per ser validada pel poble, i així en un procés impecable i democràtic acabar amb el conflicte permanent.

 

Les reaccions de la caverna espanyola encapçalada pel govern de Zapatero no es van fer esperar, i ràpidament van vincular la consulta a un referèndum d’autodeterminació, van declarar la sobirania espanyola com a única legitima per damunt del be i del mal, i es van aferrar a la Constitució, que no deixa de ser un tractat amb greus dèficits democràtics i pactat i vigilat per l’antic regim en el seu dia.  Gairebé no van voler ni escoltar al president basc que tants sols volia saber la opinió de la seva ciutadania, i al ser aprovat a Euskadi ho van enviar als Tribunals inquisidors de l’Estat per anul·lar qualsevol tipus de llibertat en forma de consulta a la població.

 

Un cop mes l’Estat i els seus dos principals partits politics van demostrar les seves mancances democràtiques, fruit de la nul·la transició entre el regim dictatorial i l’actual, i van marcar les regles unilaterals que regeixen el seu imperi, i don les diferencies son ignorades i prohibides com en la mes vulgar dictadura bananera.

 

Es curiós que el que el govern socialista com ha denunciat el lehendakari va poder parlar amb la banda terrorista ETA, el lehendakari ni tant sols pugui saber l’opinió dels seus ciutadans, aquí es on arribo a la conclusió que la pregunta es el de menys per l’Estat, el que els preocupa son les respostes, i com a bons aprenents de dictador no volen sentir ni poden permetre.

 

Aquí van marcar els límits de la seva legitimitat, i Catalunya ja sap que tot hi tenir una possible llei de consultes en el seu Estatut no recorreguda als Tribunals, mai rebrà autorització estatal per preguntar segons quins temes cabdals per l’esdevenir de la nació.

 

Per tant arribem al final del camí o com diuen alguns el xoc de sobiranies, que queda patent que una sobirania es legal i l’altra simplement es negada. Si es vol saltar aquesta falsa legalitat tard o d’hora s’haurà de fer cas omís d’aquesta, i de les seves lleis, talment com fan ells quan els hi convé, i s’haurà d’apel·lar a la legitimitat internacional i la democràcia en estat pur, que per força haurà d’estat per damunt d’aquesta democràcia de pa sucat amb oli que ens volen vendre, i que ha perdut la primera oportunitat clara de posar-se al dia, simplement no coartant la llibertat dels ciutadans bascos, i silenciant les seves boques per no sentir el que  no en volen ni parlar.

  1. home de farsa res, els espanyols saben que volen ser espanyols i que la resta siguem d’ells.

    la farsa si de cas de l’Ibarretxe, que diu que no accepta la resolució i en canvi l’acata. Què esperava, que li donaria permís el Constitucional?

    no va dir que la faria tan sí com no perquè aquest era el mandat del poble? si no ho fa, tot ha estat pura comèdia. Déu n’hi do, per ser algú en qui molts s’emmirallen com exemple de coratge i coherència.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.