ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DEMOCRÀCIA POPULAR

La votació en el Ple del Parlament de les conclusions de la Comissió del Procés Constituent suposo serien normals en qualsevol Estat democràtic del món. Un grup de persones que han realitzat un treball o estudi i posen les conclusions a l’abast de tots els representants per parlar-ne i finalment posar-es a votació per validar o no.

Sembla tot correcte, però l’Estat espanyol i concretament els seus organs judicials al servei del Govern de torn i sense independència com manaria qualsevol democràcia plena ho prohibeix i amenaça amb sancions. Res de nou. Per altra banda els Populars catalans conviden a Ciudadanos i socialistes ha abandonar el Parlament el moment de la votació per deixar sola la majoria independentista de l’hemicicle en un nou episodi de com entendre un simulacre de democràcia i com abandonar les funcions previament encomanades per la societat.

Tanmateix es el mateix xantatge que utilitzen amb un possible Referèndum i la seva aposta per convidar la gent a no assistir-hi i així segons el seu criteri poder dir que el resultat no te cap validesa o credibilitat ja que tant sols hi ha anat una part.

Caldria dir que arribats a aquest punt de la partida, ja n’hi ha prou, s’ha acabat el xantatge, quan el referèndum organitzat per la mateixa Generalitat esperem amb totes les garanties i sense acord amb l’Estat sigui una realitat no podem caure en aquest parany. Cal dir ben alt i clar que tota la ciutadania es convocada i que el resultat com no pot ser d’altra manera serà recomptat amb les persones que exerceixin el seu vot i evidentment l’acceptació del resultat per aquells que no hi vagin o directament el boicotegin. Altrament entrariem en un carreró sense sortida i un xantatge intolerable que ja arriba a la seva fi.

El mateix passa amb les conclusions a votar en el Ple. Apart de mostrar una preocupant falta de respecte a la resta de grups, a la institució mateixa i a la societat que representen per part dels grups que no participin de la votació, el resultat serà perfectament vàlid amb el vot d’aquells que si fan la seva feina per la qual se’ls ha escollit.

La democràcia no es pot construir amb boicots, i ha arribat l’hora de deixar-los en evidència i de fer prevaler la idea que quan es demana una opinió, la dona qui la vol donar, i el resultat es en base als que precisament ho han fet. Sr. Albiol, pot dimitir de les seves funcions si vol, però el Parlament no dimitirà de la majoria dels seus representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.