ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA DEMAGOGIA DE MADRID 2016

General

Quan només falten 15 dies per  perquè el COI decideixi la seu dels Jocs Olímpics del 2016, s’han trobat a Barcelona l’alcalde de Madrid i Jordi Hereu alcalde de Barcelona, per manifestar el suport de la capital catalana a la capital de l’estat espanyol, i on aquest últim ha dit que es el millor projecte, perquè te el recolzament de la ciutadania, contradient l’opinió dels experts en el tema que la van deixar a la cua pel que fa a possibilitats de sortir escollida.

A l’acte de suport ha comptat amb la presència de l’expresident del COI, i feixista reconegut, i contrari a qualsevol reclamació catalana en l’àmbit esportiu Joan Antoni Samaranch. Pel que sembla ERC no hi donarà suport ja que diuen no esta en el seu àmbit d’actuació, els Països Catalans, posició contraria a la del govern de la Generalitat on formen part, de donar ple suport i oferir Catalunya com a subseu.  El PP ja ha criticat l’anunci d’ERC, què apart va votar favorablement a l’Ajuntament de Barcelona a una declaració de suport institucional.

 

Un acte mes de la humiliació permanent del PSOE-C davant els interessos de Madrid, i un alcalde que menteix quan diu que es la millor, ja que en l’avaluació prèvia es la darrera en totes les apostes, amb ciutats com Chicago, Rio de Janeiro o Tòquio, i a més destaca el suport de la ciutadania, què en aquest cas crec que ha de parlar a títol personal, ja què molts evidentment no hi donaríem cap tipus de suport, no per la població, però si pels dirigents esportius espanyols responsables de la xenofòbia absoluta a qualsevol reivindicació catalana en el terreny esportiu,malbaratant els diners dels contribuents en persecucions per tot el planeta per evitar oficialitat de seleccions, amb un clar cas de racisme sense precedents, utilitzant tot el que tenen al seu abast, inclòs legislació franquista com en el tema del rugbi.

 

Pel que fa a ERC, i la seva negació ja que no esta en el seu àmbit, crec que es poc creïble, ja què ells estaven d’acord, recordo declaracions d’en Carod fa uns mesos de ser subseu, com una almoina de Madrid per una ciutat que ja ha estat olímpica i que en el seu dia per rebre el suport estatal, va haver de renunciar a l’AVE Madrid-Barcelona pel Madrid-Sevilla, i on aquest mateix suport a l’Ajuntament de Barcelona ha estat favorable com el del govern de la Generalitat, i en canvi ara no.  Si es per l’àmbit, crec que ja poden començar a retirar els diputats de Madrid, ja què tampoc estan en els Països Catalans, i per tant no haurien de donar suport a cap moció del govern espanyol, pressupostos inclosos. Per tant una falta de coherència total que es va veure reflectida a Arenys, on Puigcercos va ser xiulat i per alguna cosa deu ser.

 

Crec que en els temps que correm, on la credibilitat de la classe política esta sota mínims, i cal una regeneració, cal ser conseqüent, així com el PSOE-C ja ha triat i defensa la seva Espanya per damunt dels ciutadans catalans que l’han votat, Esquerra no pot jugar al blanc i negre, com ha fet aquesta ultima legislatura, ja que això te un preu, què s’anomena desafecció o desencís, ja que la gent no pot ser enganyada per sempre més.

 

En definitiva el meu suport a totes les candidatures, menys la de Madrid, per dignitat, i motius molt obvis on l’estat que representa es el principal culpable de la nostra situació, i no es mereix cap tipus de reconeixement, ni per la seva baixa qualitat democràtica, ni pels nivells ètics en que es belluga.

 1. i, a més a més, si l’Heredero & cia s’apliquessin el seu propi argumentari (que en canvi sí que apliquen a casos com el de la consulta d’Arenys), s’haurien d’abstenir de recolzar res:
  – per què no es precoupen dels problemes reals de la gent? a un aturat de Barcelona què carai l’importen uns jocs olímpics a Madrid? que es dediquin a solucionar la crisi
  – el batlle de Barcelona representa a tots els barcelonins, i no tots estan a favor de recolzar uns jocs olímpics a Madrid. Per tant, per no ofendre als no-recolzadors, no s’hauria de pronunciar

  vinga home, que se’ls veu a venir d’una hora lluny a tota aquesta patuleia de polítics que no saben a quin país viuen i serveixen… bé, a quin país serveixen sí que ho saben, sí, els poca-pena…

  //*//

 2. Podrien fer com amb el Mundial de Corea i Japó. Però la demagogia estriba en quel’autoritat democràtica majoritària, la tenen els espanyols i Catalunya no té res a fer amb aquest sentit.

  Per què és podrà parlar de café per a tots, d’un món sense fronteres, d’unes nacions sense fronteres. qie cadascú és lliure de triar la nació, el país i la llengua que vulga o de televisons sense fronteres i sempre serà pura demagogia barata.

   Però les fronteres sempre existiràn mentre n’hi haja vida, que són des de les fronteres de la pell de cadascú fins a la frontera del que no té diners per comprar-se una televisió o pot pagar-se una xarxa electrica i la darrera frontera la té el que cau sota els imperis dels influxes mediàtics de la pròpia televisió. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.