ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CONSULTA BANANERA

Sense categoria

La consulta sobre la reforma de la Diagonal a Barcelona organitzada per l’Ajuntament de Barcelona, amb el PSOE-C al capdavant, es tot un exemple de falta de transparència, i democràcia, amb tota una sèrie de irregularitats que posen en evidència, que les critiques i menyspreu dels socialistes catalans a la majoria de poblacions per les consultes per la independència, lloades per la seva pulcritud democràtica per mitja Europa, i que ara queda demostrat que el seu tarannà no es cap exemple, i més aviat es una vergonya pels ciutadans de la ciutat comtal.

El consistori barceloní encapçalat per l’alcalde socialista Jordi Hereu, continua gastant grans quantitats del pressupost amb publicitat per la consulta, què tindrà lloc durant sis dies consecutius, amb 108 col·legis electorals oberts durant 131 hores en total. Tot això suposa uns 3 milions de costos en la mobilització de tot el procés, que finalment es preveu que pot sobrepassar els 4 milions. Tanmateix no es limiten a incentivar la previsible baixa participació, sinó que el consistori pren partit per dues de les opcions que impliquen obres pel valor de 195 i 206 milions d’euros, mentrestant amaga l’opció de deixar l’avinguda tal com està ara. Els tríptics de publicitat son escandalosos, ja que a tot color i destacat, sobresurten les dues opcions esmentades amb una explicació argumentari per defensar la reforma, i només en un raconet apareix l’opció de no fer res. A la plana web passa el mateix, i dona la impressió que tant sols hi ha dues opcions. Per últim hi ha clares denuncies de la poca transparència del sistema de votació electrònica, què permet el frau amb possibles suplantacions de personalitat, i una seguretat democràtica inexistent.

 

Realment vergonyosa aquesta consulta, on es traspassen totes les ratlles de la poca o nul·la democràcia talment com una república bananera, on la consulta sense control i totalment dirigida pel consistori, es pretén vendre com una consulta a la ciutadania exemplar. El pressupost amb publicitat pagat amb els impostos de tots els ciutadans, i amagat curosament pel consistori, es extremadament alt, i no es correspon amb el que hauria de ser aquest projecte. La gran despesa de mitjans, evidentment tampoc es correspon amb l’interès real de la ciutadania, per un projecte que tant sols interessa a l’Ajuntament pel valor de les obres, i tot el que se’n deriva d’això.  El que ja es extremadament escandalós, es la publicitat de l’organisme convocant, que evidentment no es pot posicionar, i en aquest cas dirigeix el vot a les dues opcions abans esmentades, obviant la  tercera que evidentment no interessa a l’equip socialista, què converteix el procés en un frau sense precedents. Pel que fa al sistema de votació electrònica, ja agafa proporcions esperpèntiques, donat que es molt poc controlable la identitat del votant, i permet fraus diversos que fàcilment portaran al resultat que busca l’alcalde Hereu i companyia.

 

En definitiva, es tot un exemple del cinisme d’aquest partit, tant crític amb unes consultes impecables arreu del territori amb uns mitjans molt limitats, i que alhora de donar exemple, presenten aquest nyap impresentable, què cap democràcia vertadera validaria, però que la propaganda del règim passa per alt, i li donarà una propaganda i validesa, que per altra banda demostra els valors ètics gairebé nuls d’aquest partit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.