ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CONSCIÈNCIA DEL MINISTRE DASTIS

El ministre d’exteriors espanyol, ha tornat a desenvolupar el seu cinisme pel món. Aquest cop en una Televisió alemanya, on ha tornat a negar la violència de l’1 d’octubre defensant la proporcionalitat de les forces policials davant l’astorament del periodista. Mesquinesa i cinisme es barregen en aquest personatge.

El mateix que dies enrere va afirmar que a les escoles catalanes no s’ensenyava el castellà, i si altres idiomes. El mateix que a la BBC i davant les imatges de la violència brutal enregistrades pel mateix mitjà, negava la veracitat d’aquestes, ara ho torna a fer parlant de simplement 4 persones hospitalitzades, defensant per exemple les imatges d’una dona de 70 anys tirada al terra amb el canell trencat simplement per impedir les actuacions policials i ho qualifica d’accident, defensant la proporcionalitat de la policia i la falsedat de molts vídeos que han aparegut pels mitjans davant l’estupefacció del presentador que finalment li diu que nomes l’han enviat pel món a explicar que tot va anar bé aquell dia 1 d’octubre a Catalunya.

Realment, indignació i rabia davant personatges com aquests que abusant dels seus càrrecs polítics legitimen la violència desmesurada i pràctiques policials que en qualsevol democràcia normals serien censurades i inimaginables. Per si no fos poc quan la realitat en forma d’imatges i visionades per tot el món expliquen la realitat i cruesa dels fets. Unes forces policials aplicant la força desmesurada contra població indefensa que simplement anava a exercir el seu dret a vot, sense importar si son joves, grans o invàlids, i això es obviat per intentar vendre una realitat paral·lela que a Espanya amb l’ajuda dels mitjans es el discurs oficial, però que el món evidentment no compra, simplement es ridícul i tendenciós.

De fet aquest ministre no l’importa que diu, quan ens diu que le castellà no s’ensenya a les escoles catalanes o que la violència d’unes imatges es falsa, ens dona idea que demà ens pot dir que els catalans portem cua i banyes sense rubor. La mentida i manipulació sense escrúpols no hauria de ser legitima. Nomes ho pot ser amb un Estat amb la democràcia malalta com Espanya i on el tot s’hi val es a l’ordre del dia.

No oblidarem mai l’1 d’octubre i espero que en un raconet de la seva consciència hi hagi una mica de penediment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.