ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CIUTADANIA TOSSUDA

Nova onada dels mitjans de l’Estat en la seva campanya per afeblir l’independentisme i la voluntat popular catalana sigui com sigui. Els tribunals i els mitjans de comunicació son dues eines poderoses que son la punta de llança per intentar el que sembla impossible, aturar la democràcia i la tossuderia d’una societat que no vol afluixar i que exigeix una resposta a les seves demandes.

La Vanguardia torna a la carrega, en una primera part ens diu que perilla la majoria independentista en unes noves eleccions, encara que el retrocés es poc, per altra banda dona volada a la victòria republicana en les mateixes, amb la vella tàctica de provar de canviar el rumb dels partits implicats en el projecte actual. Per altra banda en una segona tanda ens parla de victòria molt justa del si en un referèndum. Alhora en Millo torna a demanar al President català que assisteixi la propera setmana a cimera de presidents autonòmics amb l’argument de que tindria la garantia de poder expressar allò que consideri oportú, això si amb respecte a les regles del joc.

Realment quan la desesperació per veure com evolucionen els esdeveniments es la consellera, el ridícul pot ser el premi atorgat. El mitjà del Grup Godó, amb una insistència en alguns titulars esbiaixats i l’oblit de dades molt importants torna a demostrar quin tipus de periodisme ens vol vendre. Hi ha una dada que es cabdal, prop d’un 80% de la ciutadania vol un referèndum per resoldre les nostres demandes, evidentment si es acordat millor, però obvien preguntar directament pel suport a l’unilateral. Aquesta dada es la que en democràcia estaria al primer lloc, i deixa en un no res tota la resta d’especulacions. Pel que fa als resultats electorals, un Govern amb el repte majúscul que te, els atacs que ha sofert, les crisis internes amb els seus socis de full de ruta i també internes ens tot aquest periodes i que pràcticament es mantingui en el mateix suport, crec que qualsevol Govern ho signaria encantat. Apart el resultat segueix sent favorable als partidaris de la independència, que tot i cuinant els resultats com va fer fa poc El Periodico el resultat segueix amb victòria, per tant convida a l’optimisme.

Pel que fa en Millo, un argument en forma de que podrà expressar el que vulgui a la cimera venut com un mèrit, ja ho diu tot. Si la normalitat es venuda com excepcionalitat diu molt poc d’una democràcia. Per altra banda ja deixa veure que el tema cabdal, el referèndum no se’n podrà parlar ja que es fora de la llei. Per tant arribem al final del camí. Si el representant de tot un poble no pot parlar del que li demana aquest, no hi ha cap motiu per assistir a una cimera sense sentit.

En definitiva, seguim el nostre camí i no ens deixem enganyar per paranys ja caducats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.