ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CAVERNA SURT AL CARRER

Sense categoria

Avui diumenge s’ha celebrat a Barcelona la Manifestació contra la obligatorietat del català a les nostres escoles convocada per Ciudadadanos.

Entre 4000 i 8000 persones segons les diverses fonts han desfilat pels carrers barcelonins, amb la col·laboració del PP, la  UPD de Rosa Diez i una vintena d’associacions procedents de tot l’Estat que han contribuït a aquestes xifres, francament molt minses i insignificants si es te en compte els autocars portats de fora de Catalunya.

 

El lema era “ No a la imposició lingüística a les nostres escoles”, i durant la marxa s’han sentit consignes, com que nacionalisme es feixisme, i mes educació i menys nació, i una critica a  la obligatorietat d’escolarització en català, i el no compliment de les lleis amb una nova llei d’educació catalana per esquivar la llei estatal com la tercera hora de castellà.

 

A la Plaça Sant Jaume on ha finalitzat, Arcadi Espada ha llegit el manifest on hi havia perles com aquesta “els territoris no tenen llengua, les llengües son dels ciutadans i el castellà fa segles que conviu amb les llengües de les diferents comunitats autònomes”.

 

Primer torno a destacar la mínima participació  que ha comportat aquesta reivindicació tant esperpèntica, però que a TV3 la nostra, ha merescut un espai al telenotícies, cosa que altres manifestacions de molt mes volum han estat ignorades, i amb refereixo a les de caire sobiranista, la espanyolització de la cadena es un fet que es confirma cada dia.

 

Segon les consignes cridades sobre nacionalisme es feixisme suposo que es deu referir amb ells mateixos, ja que es curiós com aquests ultres i radicals nacionalistes espanyols no s’hi consideren, i en canvi qualsevol defensa d’un altra identitat es rebutjada sistemàticament.

 

Tercer, la suposada imposició lingüística, a la practica, en molts casos s’incompleix, però a part d’això senzillament es normal que una nació protegeixi la seva llengua pròpia, i sigui la llengua vehicular a les escoles com succeeix a tots els estats del mon, i mes si una llengua tant potent com el castellà molt mes protegida  i amb mes parlants, amenaça al teu voltant.

 

De premi nobel es el manifest, on diu que els territoris no tenen llengua i els ciutadans si, m’agradaria que això s’ho apliquessin a l’estat, ja que el català, el basc i el gallec son considerats de segona fila, i per exemple en les institucions politiques estan prohibits.  La realitat es que els territoris si tenen llengua, que es la que s’ha transmès de pares a fills de generació en generació des de fa molts segles, i aquest es el català.  El castellà conviu amb nosaltres, però la seva irrupció va ser per obligatorietat, i tacada de sang a partir del 1714, això no es conviure es obligació, i a jutjar per la mitjana d’edat que he vist a la manifestació crec que aquests hooligans de l’espanyolisme mes ranci que han desfilat, son el que queda de la nostàlgia del franquisme mes intolerant.

 

M’agradaria veure que passaria amb una manifestació per la independència en qualsevol poble de l’estat, i si la reacció ciutadana seria de indiferència i tolerància com a Catalunya.

 

Com a consell pel Sr. Rivera de Ciudadanos, que deixi de fer el ridícul i de convocar manifestacions amb motius esperpèntics, i si es sent tant perjudicat i ultratjat ja sap on es el camí de tornada cap al seu estat, i concretament a Madrid on podria visitar amb els seus companys de partit el Valle de los Caidos cada diumenge per honorar els seus referents mes immediats.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.