ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CATALANOFOBIA SENSE LÍMITS

El Parlament extremeny aprova una moció dels Populars per demanar el 155 per Catalunya amb tota una sèrie de mesures com el control de TV3 o el dret a que el castellà sigui llengua vincular a les escoles, o via lliure per recuperar les competències que facin falta i es creguin oportunes.

Aquest surrealisme va comptar amb el suport dels Populars, Ciudadanos i Socialistes i va ser emés en horari prime time a la Televisió extremenya. Una espècie del “A por ellos” amb versió parlamentària.

Fins aquest nivell l’odi a Catalunya ens porta a l’Estat que un parlament autonòmic opini i exigeixi el càstig a un altre i no s’ocupi del que vertaderament suposo importa els seus votants, com es els problemes a Extremadura, segurament tapats per ampliar i lloar aquest odi sens límit pel que fa a Catalunya i que tant rèdit dona. De fet aquells que parlen dels problemes reals de la gent constantment ens ensenyen cada dia que aquest en te un que es veu en primer lloc com es la unitat d’Espanya, tot un desgavell i una burla a la ciutadania per intentar dissimular aquest feixisme sociologic tant impregnat a les estructures estatals.

Iceta des de Catalunya ho ha criticat, però ja veu i cada cop ho pot dissimular més com el seu partit es idèntic en objectius a la dreta que tant rebutja. Aquest es el diàleg que ens volen oferir. Us imagineu el Parlament de Catalunya aprovant mocions contra un altra comunitat, seria surrealista i trist, però a Espanya amb els catalans tot s’hi val, arribant a veure com per exemple Millan Mestre per primer cop assumia el tracte colonial cap a Catalunya.

Alhora veiem com a Madrid ens anuncien dos taules de diàleg, una la que ja existeix entre Governs i un altre entre partits i on ja s’ha dit que nomes es tractaran temes dins el marc de la Constitució i no el problema polític de Catalunya. Aquest es el gran botí dels nostres representants dues taules per res que sonen a una nova presa de pel a la societat catalana.

Una presa de pes des de dins i catalanofòbia sense límits des de fora, aquest es el context on ens trobem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.