ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CARETA DE L’ESTAT

Dos elements ens ensenyen avui com la careta de l’Estat ha caigut sense remei i es mostra com es, un nacionalisme ferotge que s’alimenta de combatre el nacionalisme català i basc en menor mesura. Les propostes enviades des del PSOE per seduir En Comú Podem en una situació desesperada i la sortida de la preso del líde abertzale i pres polític Arnaldo Otegui son per fer pujar els colors a qualsevol que no sigui el nucli dur d’una Espanya que es com es i no vol canviar ni evolucionar.

Efectivament, Pedro Sanchez amb un pacte tancat amb Ciudadanos, sap que no en te prou per la seva investidura i llença diferents propostes a la part esquerra per obtenir els vots necessàris amb l’excusa d’un Govern de Progrés i no donar suport al PP, com si PSOE i les seves amistats amb Populars no fossin el mateix amb diferents matisos. Aquesta tàctica de per si ja no es ètica, però si aprofundim amb el que ofereix a la part catalana de Podem per obtenir el suport, ja provoca indignació. Complir el compromisos pressupostaris marcats a l’Estatut (la incomplerta addicional tercera), respecte competencial del mateix Estatut i una llei que defensi les llengues cooficials.

En definitiva, a Espanya es un mèrit el compromís de complir les lleis, en qualsevol democràcia normal es una obligació. l’Estatut es una llei orgànica que simplement s’ha de complir. El Govern socialista de Zapatero o el popular de Rajoy mai han complert les inversions especificades en el mateix, han incomplert el respecte a les competències regulades en el mateix Estatut quan els ha vingut en gana i sense complexos, i han atacat tot el que han pogut i més la nostra llengua amb una negació constant de l’Estat plurinacional. Ara pretenen fer de la normalitat un premi i fer creure que ja des del Decret de Nova Planta, o sigui fa uns 300 anys de lluita contra la nostra llengua i ara pretén que el que ens creiem el que porten el seu ADN, un Estat centralista i de pensament únic.

Per altra banda la sortida d’Otegui mostra com un pres polític se li diu terrorista per defensar aquest procés de pau que ja fa sis anys no provoca cap mort a Euskadi i deia amb res, allò de que a l’Estat es pot defensar qualsevol idea, haurien d’afegir que alguna porta premi en forma de privació de llibertat i aquest actor polític es un bon exemple.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.