ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CAMPANYA ESPANYOLA

Ja la tenim aquí, en ple procés per donar el pas definitiu a Catalunya atorgat per la ciutadania i de moment desaprofitat pels nostres partits. Amb una resolució de desconnexió amb l’Estat espanyol aprovada pel Parlament i ja suspesa pel Tribunal Constitucional, cosas que de cap manera hauria de significar cap fre per donar via lliure a la democràcia, tenim uns comicis espanyols amb moltes incognites i incomodes pel sobiranisme.

Un acord clar i un Govern fort a Catalunya hauria estat la millor formula abans d’aquesta campanya, ara ja no es possible, ens vendran que ens hi juguem molt, ens diuen els dos partits sobiranistes que si presenten que seran els nostres defensors a Madrid del procés, la primera trinxera a Madrid, negociaran amb Espanya i afirmen que un cop passats els 18 mesos i assolit el nou Estat deixaran els seient buits (nomes faltaria).

Aquesta es la part que hem escoltat, de totes maneres en un procés de desconnexió, on entre d’altres coses tard o d’hora la obediència a la legalitat catalana haurà de ser vital per completar el procés, sembla contradictori aquesta presència dels dos partits. Pot deixar entreveure a alguns que la cosa no es tant clara com sembla o que la pantalla ja passada de l’autonomisme o la tercera via segueix viva. Tanmateix un altra errada del sobiranisme es aquesta presentació per separat. Si l’objectiu es comú i el procés a Catalunya políticament ha tingut un dels millors avals i temors del mateix Estat, la unitat deixant de banda les ideològies, ara això s’ha trencat en principi per interessos de partit, i no per interés global del procés, cosa que també serà aprofitada pels partidaris de la dependència com un factor més per trencar la cohesió.

Ens diu el President Mas que qui no voti regalarà el seu vot als que volen enfonsar Catalunya. Crec que caldria explicar això, ja que una presència simbòlica al Congreso no garanteix res que no sigui una anècdota davant la gran majoria de més del 90% que es preveu entre PP, PSOE i Ciudadanos. Aquests seran els que tindran la responsabilitat de guiar l’Estat espanyol i respecte la qüestió catalana tots sabem la seva postura de la unitat de la patria per damunt de la democràcia i de qualsevol dret de la ciutadania, alhora que la seva solució en forma judicial per resoldre un tema polític. Per tant, no deixa de ser un vot simbòlic i poca cosa més.

En definitiva, unes eleccions que no ens aportaran res, i que poden crear més espais contradictoris que altra cosa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.