ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA CADIRA COM SISTEMA

El sistema democràtic espanyol, això sembla un eufemisme, porta a no renovar el llocs de poder i enquistar les persones durant molts i molts anys barrant el pas a les idees noves i a la saludable renovació i participació de les persones en el sistema.

Els sindicats en son un exemple. UGT, i el seu líder Candido Méndez amb 22 anys al càrrec, finalitza el seu mandat amb un discurs favorable a la unitat d’Espanya. Semblen temes que res tenen a veure, però part d’aquest comiat va servir per demostrar que la seva postura es exactament la mateixa que els dos grans partits espanyols. De fet ens parla de no crear murs, sinó igualtat. Una presa de pel als treballadors i una clara consigna constitucional i d’esquena als moviments de la societat, cosa que en un sindicat sembla ben estrany.

Drets dels treballadors per un costat, i prohibició dret a decidir per un altra. Tot un desgavell que demostra el caire d’aquest Estat espanyol. De fet tants anys a la poltrona demostra que el sindicats son simples eines servils a les estructures de poder. Per acabar de reblar el clau, sembla que el substitut pot ser Josep Maria Álvarez, que governa la secció catalana els últims 26 anys, amb una clara demostració que el sistema segueix tant podrit com sempre i que l’aire nou fa temps es tancat en un calaix.

Una clara demostració de l’estructura institucional espanyola on els partits en aquest cas dominen la justícia per un costat i els sindicats per un altre utilitzats pels seus fins com un òrgan més i esborrant qualsevol emprempta de les seves vertaderes funcions en una democràcia real, on la durada dels càrrecs i l’esperit democràtic haurien de ser norma de la casa.

Els treballadors poden estar tranquils amb aquests sindicats de fireta que mai els representaran, ni defensaran els seus drets més enllà dels que el partit de torn els autoritzi a defensar amb una parodia que ja fa massa temps que dura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.