ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA BURLA COM A PROPOSTA

El proper dia 12 de desembre a la Cambra del Congreso a Madrid hi haurà un debat monogràfic sobre Catalunya, on sembla Pedro Sanchez ens presentarà una Reforma de l’Estatut com a solució màgica del conflicte.

En primer lloc cal ser molt cinic i tenir nul respecte a la ciutadania per presentar una proposta així. Cal recordar-li que ahir feia quinze anys del famós “apoyare” de Zapatero, que com tots sabem un cop aprovat al Parlament català amb amplia majoria, va ser retallat pel mateix Govern socialista “nos lo hemos cepillao” de Alfonso Guerra i posteriorment amb el vot afirmatiu de la població va ser liquidat pel TC amb el recursos fonamentalment dels Populars i també socialistes, deixant la proposta en res i el vot sagrat de la gent a les escombraries.

A partir d’aquí el procés cap a la independència va accelerar fruit de veure que l’encaix es impossible i el nostre tracte mai millorarà en règim d’igualtat. De fet articles prohibits son ben vius amb altres Estatuts autonòmics i per exemple en materia d’inversions mai han complert amb la llei estatutària catalana. Molts passos fets fins al referèndum de l’1 d’octubre i la posterior Declaració d’Independència que em sembla no admeten marxes enrere.

Deu formar part de l’escarni a Catalunya presenta una proposta fora de lloc que ja ha quedat en l’oblit superada pels esdeveniments. De fet cal dir que el parany autonòmic es això un teatre on hi ha una obra al davant però darrera l’escenari la realitat res o poc te a veure quan es tracta de Catalunya. De fet el TC ja va marcar els limits estatutaris que ara tenim i per tant no queda res més a oferir, per no mencionar que l’Estat pocs cops ha complert la mateixa llei orgànica anomenada Estatut de Catalunya i lògicament tampoc ho faria ara.

Per si no fos prou, a Catalunya ningú ha reclamat un nou Estatut, es reclama la Independència amb una massa prou solida al darrera tant al carrer, com a les urnes i amb un impecable estil democràtic. Per tant desviar l’atenció amb invents del passat es no voler entendre la realitat o ignorar-la. Sanchez hauria de saber que el que es tracta en una vertadera democràcia es entendre que no es pot mantenir per la força un poble lligat de peus i mans com a base indiscutible per la seva proposta, quan això es questionat calen urnes, coratge i alçada de mires polítiques per posar la decisió en mans de la ciutadania i respectar els resultats agradin o no.

Qualsevol altre solució proposada es simplement una burla en aquest cas amb ostatges polítics molt macabra i sense sentit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.