ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA BANDERA PER DAMUNT DE TOT

Davant la situació tant greu i descontrolada de la pandèmia a Madrid, vam escoltar les recomanacions del President de la Generalitat a la ciutadania catalana per evitar en la mesura del possible viatjar a Madrid per evitar el risc de contagi tant elevat del territori.

Desprès d’aquestes declaracions amb tot el sentit comú i responsabilitat, com son recomanar a la població evitar anar a zones amb alt risc de contagi com ara Madrid, hem escoltat les reaccions de la caverna com sempre embolcallada amb la bandera i l’odi a tot allò que vingui de Catalunya en sentit contrari al relat de fantasia que ens volen vendre i vam escoltar critiques a les paraules del President i algunes com Ayuso dient ben clar que Catalunya agradi o no es Espanya i que Madrid sempre estarà a disposició dels catalans. Altres amb més cinisme, mitjans del règim a Catalunya i col·laboradors habituals també han aprofitat per carregar contra el President en un exercici d’odi i cinisme sense treva.

Aquells que precisament han criticat l’independentisme de viure de la bandera ahir vam veure com la roda de premsa a Madrid amb Ayuso i Sanchez comptava amb 24 banderes espanyoles i de Madrid de fons, al millor estil dictatorial. Al mateix temps veiem com unes recomanacions sanitàries que tota persona normal signaria eren tergiversades un altre cop barrejant la bandera i el nacionalisme imperial espanyol que tot ho empastifa.

Dir que Catalunya es Espanya en qualsevol context es profundament anormal i de tanta repetició sona a aquell altre mantra que diu Espanya es un Estat de dret i una democràcia que van repetint per allà on van i que fa sospitar que realment no ho son. Apart oferir que Madrid estarà al costat dels catalans amb tot el que hem escoltat sempre i especialment els últims anys i pel que fa als organismes de poder no es creíble, evidentment separo la ciutadania de les estructures heretades del franquisme i que moltes d’elles tenen la seva seu a la capital espanyola.

Es l’odi pe l’odi encara que no es sustenti amb cap argument minimament intel·ligent. El President català ès l’enèmic i amb la barra lliure per bandera no tenen cap inconvenient en escampar i manipular el que sigui necessari per fer viable aquell “una grande y libre” que els guia en tot moment amb una croada que ja fa més de 300 anys que dura i que ara seguirà amb una escandalosa inhabilitació del President català, una nova taca a la democràcia en un Estat que no ho es ni se l’espera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.