ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

Kosovo, una nova realitat

Sense categoria

Llegeixo les noticies sobre aquest territori anomenat Kosovo en el bell mig dels Balcans, i no puc evitar un sentiment d’enveja sana pel que tard o d’hora aconseguiran, un reconeixement en el mapa mundial i veu pròpia en tots els seus afers. 
Llegeixo les noticies sobre aquest territori anomenat Kosovo en el bell mig dels Balcans, i no puc evitar un sentiment d’enveja sana pel que tard o d’hora aconseguiran, un reconeixement en el mapa mundial i veu pròpia en tots els seus afers. No em sorprèn l’actitud de Rússia, un colós que intenta sobreviure en l’escena mundial a base del seu poder militar i d’un regim dominat pel Sr. Putin que ho te tot menys democràtic, el seu veto comporta l’amenaça de que això obrirà un nou allau de petits estats en el continent, com si fos una tragèdia i comença a posar exemples de territoris en la seva orbita, molts d’ells amb prou feines coneguts. Tampoc sorprèn l’actitud espanyola, finalment acceptant pel compromís amb la Unió Europea però amb reticències, ja se sap que els països poc democràtics, el dret a decidir de la gent fa molta por.Tanmateix a Catalunya, on el moviment sobiranista sembla que aconsegueix quotes de popularitat en totes les capes de la població, com en la passada manifestació, no s’acaba de canalitzar en els porucs partits catalans, mes preocupats de les seves estratègies particulars que d’encapçalar aquest procés d’alliberament nacional.Se’ns dubte d’Espanya nomes espero incomprensió,rebuig i traves, es per això que el remei esta aquí i no sembla que cap dels dirigents actuals sigui prou valent i honest per agafar el guant de la societat civil.Sembla que el tren dels nous estats passarà per Europa Occidental i si no l’agafem podria ser massa tard fins a nou avis.

  1. Si per arribar a la independència calen tants de morts i torturats com a kosovo, jo no sento, com tu sents, cap enveja. Em produeix tristor que per ser-ho hagin hagut de patir tant.

  2. Enhorabona Albert pel teu bloc, t’animo a convertir-lo en una eina d’intervenció política. T’agraeixo els comentaris que has penjat al meu bloc, el darrer l’he contestat, si vols el comentem passat Reis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.