ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUSTÍCIA SELECTIVA

La segona querella enviada a la Presidenta del Parlament Carme Forcadell i 3 membres més de la Mesa del Parlament per haver permés la votació de resolucions que impulsaven el referèndum amb legalitat catalana en el marc del debat de política General de l’octubre passat per part de la Fiscalia ja es un fet. La novetat, es que un altre membre de la Mesa, Joan Josep Nuet de Catalunya si que es Pot que també va votar afirmativament a les resolucions com els membres de Junts pel Sí no ha rebut la mateixa amb l’explicació de que no pretenia incomplir els mandats del TC, ni anar endavant amb un projecte polític amb total menyspreu a la Constitució.

És la constatació definitiva, si es que calia de la politització de la Justícia espanyola, on simplement la separació de poders ha desaparegut, un fet molt greu i el ministeri fiscal ben afinat per cert, actua a les ordres del Govern espanyol amb un objectiu ben clar, com es anar contra el procés independentista català i per damunt de qualsevol tarannà democràtic. Realment i per les explicacions de la querella, ja prou ridícules, queden desacreditades ja que el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment.

Ahir en Nuet afirmava que era una discriminació ideològica i una politització barroera intolerable. Un contrast amb la posició del seu cap de grup parlamentari Joan Coscubiela, que ho descartava i aprofitava amb el seu trist paper en el Parlament per carregar contra Artur Mas. Tot plegat molt trist.

Francament ja no s’amaguen i deixen veure amb preocupació com la democràcia ha quedat en segon terme i totalment desprestigiada per sempre amb actuacions que ja veiem no mereixen cap respecte. Crec i haviem sentit anys enrere que a Espanya qualsevol projecte polític es podia defensar, ara ja veiem que ens enganyaven i evidentment no es així.

Les acusacions greus d’amenaces del Govern als encarregats de jutjar segons quins casos de corrupció com ens ha vingut des de Múrcia son un exemple del fangar i el despropòsit en que s’ha convertit els poders espanyols. Una farsa de grans dimensions on els papers han estat esborrats per sempre més. De totes maneres cal seguir amb el nostre tarannà democràtic i veure que possibles inhabilitacions nomes seran valides si el Parlament així ho decideix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.