ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUNCKER I GONZALEZ: DOS CRACKS

General
El candidat Popular a la Comissió Europea, en Juncker ens diu que una independència seria immediatament la expulsió d’Europa, sense cap rubor, ni llei que l’ampari amb el seu discurs. Per altra banda en Felipe Gonzalez ens reclama una gran coalició entre PP i PSOE nomes en cas de necessitat, en referència al cas català. Tota una lliçó de democràcia.

Efectivament, Juncker diu que Europa no es planteja aquesta qüestió, i ho lliga a la posició espanyola, estan completament d’acord amb la opinió de Rajoy. De fet diu que la UE no es barreja amb això  tret que se li demani una recomanació i recomana diàleg per solucionar el problema. Per altra banda Felipe Gonzalez ens explica una coalició de govern entre Populars i Socialistes en cas de necessitat, curiosament la mateixa anàlisi del candidat popular Cañete que va utilitzar les mateixes paraules.
El luxemburgues Juncker ens parlar de que no hi haurà postura oficial si no hi ha petició en aquest cas d’un estat, el que no explica es que si la cosa es tant clara, com es que ni Espanya, ni Gran Bretanya han demanat aquest posicionament que deixaria aquest tema aclarit, no serà que no ho tenen tant clar com diuen, i fan de la incertesa falsos arguments. Alhora si la UE no es barreja el seu posicionament es molt clar i sense cap base legal, ja que son casos nous que no han succeït, i que com va passar amb la unificació alemanya es van solucionar quan tocava, el mateix que acabarà passant amb Escòcia i Catalunya, on la política serà la principal protagonista, més enllà d’aquesta falsa propaganda que per cert deixa en molt mal lloc l’imatge democràtica de la Unió amb una expulsió d’uns ciutadans que simplement s’han atrevit a votar el seu futur.
En Felipe Gonzalez, segur que ens pren per estúpids quan parla de necessitats de coalició popular i socialista en referència al cas català, com si les seves posicions no fossin idèntiques, ho vam poder comprovar a la votació per transferir la competència per fer el referèndum, un no es un no, no hi ha matisos, i van demostrar clarament que son dues gotes d’aigua.
Tanmateix un polític responsable, no parlo de Gonzalez evidentment, demanaria aquesta opció per lluitar contra l’atur per exemple o ajudar a les classes populars que més pateixen la crisi, però això que sempre tenen a la boca dient que es el que interessa a la gent i no la independència, resulta que es oblidat, i el que genera la unió es la causa catalana, es a dir lluitar contra la democràcia.
En definitiva, i com es pot comprovar, poca cosa podem esperar ja d’aquest estat incapaç d’afrontar un simple problema democràtic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.