ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUGAR AL POKER DE FAROL

Les paraules de la Consellera a l’exili Clara Ponsatí, en el sentit de que el Govern amb el Referèndum i posterior Declaració jugava al poker de farol son molt entenedores del que vam viure i veure sense donar crèdit.

Efectivament, aquest sentiment d’impotència podria ser resumit amb aquesta frase de Ponsatí i francament es bastant indignant. La societat es va abocar per fer reeixir aquest referèndum de l’1 d’octubre, des dels que van amagar el material amb la persecució policial al clatell, els informàtics que van lluitar tota la jornada perquè el sistema no falles resistint tots els atacs de l’Estat per impedir-ho, i com no la gent defensant els punts de votació i les urnes amb els seus cossos quan va ser necessari. Tota una demostració del que un poble pot fer per defensar els seus drets bàsics quan creu als seus representants que li proposen l’eina amb unes conseqüències lògiques de la proclamació si el vot era favorable.

Quan això era simplement un engany, ja que no hi havia l’intenció d’aplicar els mateixos i fer-los efectius malgrat la repressió i degut al poc convenciment i el sotmetiment a les pressions per totes bandes i s’acaba fent tard i malament amb la maleta a la porta i sense cap gest per la població que esperava, evidentment es un farol i una falta de respecte a la ciutadania que tampoc podem oblidar.

De totes maneres es preocupant, veure com ara el que simplement es un dret o recuperar el que ja era una normalitat passa a ser un objectiu venut a preu d’or. Escoltem els gests que ens diuen des del PSOE, i com la recuperació d’alguna llei social i la rehabilitació de la tercera via en forma de recuperar preceptes perduts a l’Estatut que tots sabem son paper mullat, obviant que Institucions penitènciaries incompleix la llei per no acostar els presos i que el dret a l’autodeterminació torna a ser rebutjat per impossible, cosa que ens deixa la pregunta de quin sentit te els partits independentistes a les eleccions organitzades per l’Estat si mai podran aplicar els seu programa si guanyen, crec que cap.

En definitiva, fer autonomisme de sempre i ser compatible amb el mandat de l’1 d’octubre no ho veig compatible i pot deixar la societat amb aquest sentiment d’engany i desencis que els partits pretenen instal·lar per tornar a la roda de sempre, però amb un detall, que ara ja hem decidit i alguna responsabilitat tenim dret a exigir apart d’acceptar el farol.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.