ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JUGADA MESTRA?

La decisió del President Puigdemont de ser candidat a les Eleccions Europees i la seva afirmació de tornar a Catalunya amb la immunitat que li dona el càrrec sense poder ser detingut i optant aquest cop si a la investidura a la Generalitat es un cop d’efecte.

El podriem interpretar en clau personalista, amb el precedent de les eleccions del 21 D i la promesa incomplerta com molts insistirant, en clau electoral i la batalla sobiranista amb Esquerra, també seria una nova pedra en el camí de les enquestes dels Repúblicans que persegueixen un primer lloc que no van aconseguir les passades eleccions. Segurament aquesta seria una part, per l’altra i saben que la partida es a Europa, seria una nova manera, una nova prova del cotó per veure com defensa un eurodiputat escollit per les seves institucions davant un Estat membre amb dubtosas reputació democràtica i eines d’altres temps.

Veure la seguretat dels advocats que fins ara han guanyat totes aquestes partides a l’exterior dona credibilitat, i veure els de sempre a l’Estat i el seu menyspreu com si no hi hagués ningú més al món assegurant que seria detingut i que no rebrà l’acta de diputat si no jura i perjura la sagrada Constitució fa riure.

En termes jurídics tot es molt embolicat, i evidentment jo no podria dir del cert qui te raó i com es poden interpretar les normatives en aquest cas excepcional. Aleshores la qüestió segurament seria un cop més la defensa de la democràcia i dels drets dels ciutadans a la Unió Europea i la resposta que es dona des de tots els àmbits. Aquí si que ens trobariem en un nou cas per veure si triomfa la repressió, la impunitat i la manca de democràcia espanyola o una Unió Europea i uns valors que com veiem no sempre son defensats i on no sabem si s’imposarà aquells que deixen un partit feixista com VOX fer una Conferència dins les institucions i prohibeixen a dos Presidents catalans fer el mateix, o bé aquella que representa uns valors i que ha tombat en els Tribunals la farsa judicial espanyola fins el moment.

La jugada mestra, depén d’aquesta circusmtància.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.