ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JA LA TENIM

La Comissió Bilateral entre el Govern català i l’espanyol d’aquesta setmana va acabar amb uns resultats de vergonya que fan riure per no plorar. Des de la part espanyol es qualifiquen els resultats com històrics, alhora que de Catalunya es diu que son minsos.

A l’apartat de traspassos acordats ja l’estació meterorològica del Turo de l’Home, una estació del 1932 que les tropes franquistes van destruir el 1939 i que en l’apartat de competències estaven assumides per el Servicio Nacional de Meteorologia. De fet està en desús des del 2004 i el 2009 els dos Governs ja van acordar la cessió en un altre bilateral sense fer el pas a la pràctica. Altres pre-acords com la gestió de les beques també es un as que Pedro Sanchez s’ha posat la medalla quan es un conflicte dels anys 90 i que fins hi tot el Constitucional va resoldre el 2001 a favor de Catalunya, cosa que va recordar a l’executiu espanyol un altre cop el 2006.

Aquest es el context del que parlem, el que el Govern espanyol considera històric i un èxit sense precedents, de fet una presa de pel de vergonya aliena que hauria de fer caure la cara de vergonya al Govern català. Uns traspassos que ja veurem si s’acaben fent efectius, un com l’Estació meteorològica ja en desús i fa 13 anys que ja es va signar el traspàs, i un altre que fins hi tot el TC va fallar a favor de Catalunya i que fa 15 anys ja va instar al Govern espanyol a complir d’una vegada sense resultats fins avui. Un frau de llei i una recepta ràpida de gestió espanyola que reclama sempre obeir la llei i els Tribunals quan ells sobretot amb Catalunya en fan cas omís sense que tingui cap conseqüència. La corrupció del sistema te aquestes coses i aquest es l’Estat de les autonòmies per la burla cap al territori català.

Fer una reunió bilateral a bombo i plateret amb aquests resultats tant escandalosament vergonyosos on la part que te el poder te molt clar que no vol cedir res i si ho fa no ho complirà posteriorment, es una vergonya sense precedents i que els Governs catalans anteriors han blanquejat per vergonya de la societat que representen participant en aquesta paròdia, enlloc de denunciar-ho i no tornar a col·laborar en la mateixa.

Aquesta es la burla a la que estem sotmesos i l’Estació del Turó de l’Home es un exemple de la valua dels nostres representants.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.