ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JA LA TENIM AQUÍ: SI I SI

General

Per sorpresa, els partits favorables al dret a decidir van actuar amb responsabilitat i es van posar on la societat els reclamava fent la seva feina de país. Segurament una sola pregunta hauria estat més desitjable, però no ens podíem permetre perdre llençols a cada bugada, i mantenir aquests gairebé dos terços del Parlament units en el mateix projecte es clau per arribar a bon port. De fet les dues preguntes obliguen a presentar les opcions de tothom inclosos aquells que defensen un federalisme embolicat per no bellugar res. La nostra opció es si i si, cap problema.

Des de l’Estat espanyol confiaven amb un autogol nostre per frenar el procés sense moure un dit, i confiaven en que les forces catalanes repetirien errades estatutàries anant cadascú pel seu compte. La seva sorpresa ha estat veure una reacció amb sentit d’Estat com la que hem vist avui i arribar a un acord amb la pregunta. Vol que Catalunya sigui un estat?, i en cas afirmatiu Vol que sigui independent? Si/No. Una data el 9 de novembre aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, precisament ara també volem fer caure un mur i deixar aquells que sempre ens acusen de voler crear fronteres bocabadats. Una via per demanar-ho a través de la Constitució i que el proper any arribarà a Madrid.

 

Son onze mesos de feina per convèncer a la majoria de la societat que el si-si es la millor opció, amb tots els arguments i sense caure en provocacions, que es la carta que jugaran des de l’exterior intentant crear aquesta fractura a la societat catalana que no existeix, i de fet s’entén que un estat que no te una democràcia de qualitat qualsevol consulta ho compari amb fractura, se’n diu pluralitat i el joc de les majories i les minories que en qualsevol democràcia plena son completament normals.

 

Crec que aquest pas tant important referma el clam de la societat i te la virtut que aquells que votin no a la primera pregunta evidentment ens volen com ara, i aquells que votin si a un estat i no a ser independents opten per altres tipus d’estats com federals o confederals que evidentment no es poden imposar a l’altre part i que caldrà expliquin molt bé quin avantatge te federar-se amb el botxí, un cop pots prendre les teves pròpies decisions, de moment el principal partit que sembla defensar aquesta idea ja s’ha posat al costat de Populars i Ciudadanos i la seva negació a la democràcia i qualsevol dret dels ciutadans catalans, per molt que ho demanin amb la cultura de la por i la mentida per sistema, no serien uns grans companys de viatge per augmentar la credibilitat.

 

Els que volem la independència hem de ratificar aquesta majoria al carrer a les urnes amb un si-si, el qual si be es cert ens pot fer perdre alguns vots, no te que ser cabdal per no traslladar aquest clam amb una victòria clara que sigui incontestable a nivell internacional.

 

La reacció espanyola, tant el president Rajoy com la majoria de mitjans es la negació per sistema i la Constitució com embolcall per impedir la democràcia. Res de nou, cal seguir insistint amb democràcia i no caient en els paranys de confrontació que patirem, molts dels quals son simples paraules que s’endurà el vent.

En definitiva un pas endavant, un objectiu definit i una data per assolir-lo. Un últim esforç per enderrocar els últims murs i arribar al dia somiat davant les urnes com fan els països seriosos. La societat te la paraula, i tots serem responsables del resultat.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.