ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ISLAMISME I EL POLÍTICAMENT CORRECTE

General

El tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha suspès l’acord de l’Ajuntament de Lleida, de prohibir el burca i el nicab als edificis municipals de la ciutat, gracies a un recurs presentat per l’associació musulmana Watani, causant la sorpresa de les institucions .  Per altra banda la formació islàmica PRUNE, que va crear un grup de musulmans residents a Granada el 2009, vol presentar candidatures a les properes eleccions municipals a Barcelona i Girona, diuen amb un total respecte a les lleis establertes.

El tribunal català ha deixat en suspens cautelar, l’acord de prohibir l’entrada a dependències municipals a persones que es tapin la cara de forma integral. La Paeria, era pionera amb aquest tipus de normativa. Ja han anunciat un recurs, ja que no s’entra en el fons de la prohibició, que es per motius bàsicament de seguretat, així com la lluita contra la discriminació de les dones, i no les al·legacions presentades per l’associació musulmana, com a protecció als drets fonamentals, i entenen que vulnera els drets religiosos, i amb la sorpresa que es un canvi d’opinió dels tribunals.  Relacionat amb el tema, aquesta formació islàmica abans esmentada, vol presentar candidatures aquest proper mes de maig, de cara a les eleccions espanyoles del 2012, i amb l’objectiu de defensar els drets dels musulmans, en un context on la immigració esta mal vista, i es vol regenerar la moral i ètica de la societat amb l’Islam com inspiració, i amb total respecte a la Constitució.

 

Realment barrejar l’ètica i la moral amb la religió, o els assumptes terrenals o civils amb els celestials, es l’origen del problema.  La decisió del tribunal a Lleida no te ni cap ni peus, ningú vulnera cap dret fonamental, vers al contrari, protegeix els drets dels ciutadans, en qualsevol lloc oficial i per la identificació de l’usuari, es requereix anar a cara descoberta, sense burcas, cascs o el que es vulgui, es de pur sentit comú, i res te a veure amb cap confessió religiosa, que a més en una societat adulta te que esta molt per sota de les lleis civils, que asseguren la nostra convivència, també es bàsic el respecte o la igualtat home i dona, que en les societat avançades es un fet important en tots els terrenys, i que en la religió sempre la dona queda en un segon pla, o amb una vexació com es el cas del burca. Els puristes del políticament correcte han fet molt de mal, i s’ha de dir ben alt i clar que les confessions religioses en els seus àmbits o temples, poden realitzar els seus rituals o desenvolupar la seva fe, però que la societat civil res te a veure amb això, precisament l’ètica, el respecte, la tolerància i la convivència, que son valors que l’haurien de regir, normalment son poc respectats per les confessions religioses de tot tipus, i s’ha de deixar clar que un immigrant, en aquest cas de l’Islam, be a sumar en aquesta societat que es on s’ha d’adaptar, i deixar les confessions religioses pel seu àmbit privat.  Pel que fa al partit per les municipals vol defensar el dret dels musulmans, em sembla correcte, podem veure d’altres que nomes defensen el dret dels espanyols, i els neguen aquests mateixos drets als catalans via imposició, per aquí res a dir, ara voler regenerar la moral i ètica en base a l’Islam, o qualsevol altre religió, torna entrar en un terreny confós, on es barregen dos mons que res tenen a veure un amb l’altre. La religió mai pot ser la base d’una societat, ja que sinó tornaríem molts segles enrere, i on la por al desconegut sempre portava l’explicació divina, i normalment de submissió de l’home cap a ella , per sort en el primer món, les explicacions es busquen a la terra, i l’home s’ha fet adult, i pot prendre les seves pròpies decisions sense coaccions celestials, ni submissions injustificades.

 

Per tant prou de demagògia en aquests temes, integració a la societat civil deixant clar que la fe es personal, i de cap manera pot passar per davant de les normes de la pròpia societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.