ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

INVENTAR UN NOU 1 D’OCTUBRE?

Les paraules del President Torra, esmentant que hem de trobar un nou 1 d’octubre, un nou moment, es tot un avís del que estem vivint.

Realment cal dir alt i clar que l’1 d’octubre els nostres partits, i particularment el Govern va incomplir les seves funcions amb la ciutadania no portant a terme fins al final el que estava previst. Ara parlem de buscar un nou moment, evidentment s’ha de buscar, però tampoc com excusa per no complir el mandat del mateix dia d’octubre.

Aquestes apel·lacions al diàleg mai poden ser amb condicionants de no parlar precisament del problema, i aquest es el dret a l’autodeterminació, i un referèndum fet i guanyat pendent de la seva aplicació amb una majoria social a Catalunya que no depén del famós 50%, ja que això es un parany més que ens portaria a demanar sempre condicions que mai ningú ha assumit i que nosaltres tampoc ho hem de fer, simplement es el projecte majoritària, validat a les urnes i amb majoria en seu parlamentària com aval més clar.

Com diu Clara Ponsatí, el que no pot ser es voler fer veure el que no es pretén fer o amb un objectiu tant cabdal i central de país no deixar els partits a un costat i exhibir unitat d’acció fins al final. Aquesta com hem vist s’ha estroncat molts cops i es impossible arribar a ser un Estat amb els partits no descuidant la seva tàctica per guardar i augmentar la seva parcel·la de poder com es normal en una autonomia. Aquest es el mal, no pot ser que mig govern sigui a la presó injustament i l’altra meitat a l’exili. Tots havien d’haver anat a una en el mateix vaixell i donat entendre una unitat sense fisures i el mateix projecte. No pot ser per exemple que Esquerra es mantingués ferma amb la unilateralitat en el seu dia i ara si no es per les esmenes dels militants ho haguessin rebutjat.

Com deia no cal inventar un nou 1 d’octubre, simplement cal aplicar el que ha quedat a mitges i s’ha de complir per simple higiene democràtica i respecte al poble.

  1. A vegades crec que és difícil superar els acudits de Polonia. Però ben sovint els polítics catalans tot ho superen!
    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.