ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

HO TORNAREM A FER

Dia d’emocions a flor de pell ahir escoltant els nostres presos polítics davant un Estat que mai ha escoltat, no escolta, ni escoltarà. Aquest es el terreny de joc i aquella Oda “Escolta Espanya” no te cap valor en els dies presents i ho hauriem de dir ben alt i clar per no enganyar a ningú.

Una nova lliçó de dignitat de tots ells, i em quedo amb la frase brillant i valenta de Jordi Cuixart “Ho tornarem a fer”. Una declaració d’intencions d’una persona que no es política i que malauradament en aquest terreny els partits han triat altres camins que ens han dut al cul de sac on estem ara.

El President Torra va clamar per la unitat estratègica per obtenir la resposta davant una sentència que veient les actituds de la Fiscalia no fa preveure res de bo. No hi ha dubte que la unitat es fonamental i retornar a deixar els partits de gestió autonòmica al calaix en benefici d’un objectiu compartit amb la societat es prioritari i bàsic. Escoltar el President Torrent per la decepció dels votants de l’1 d’octubre i dir que ells sempre van dir que era una votació per reforçar una negociació política, es simplement fals. Es legitim però no ho van dir, van aprovar lleis, van explicar conseqüències i posteriorment van enganyar la mateixa societat catalana, es un fet i el cinisme no te lloc en aquests moments.

Ara toca unitat, però amb una idea clara per anar on. Ho tornarem a fer, això vol dir seguir un camí pacífic evidentment, però arribar fins al final amb la decisió del vot de la gent, i això tots sabem que requereix unilateralitat, decisió i implicació de tothom sense passos enrere en cap moment, també lideratges que portin la veu del moviment i que ara trobem a faltar en tots els àmbits. Assumint això, aquest camí ens pot portar a una negociació i a la veu de nous actors, però sempre en base a la nostra decisió i actuació com a actors principals.

No ens enganyem, la sentència pot ser dura, però també una oportunitat, i aquesta es a les nostres mans. Cal generositat, decisió, claredat i fer fora el partidisme interessat, així es pot obrir una finestra d’esperança per tornar-ho a fer, però aquest cop de debó.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.