ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GORDÓ: L’ACTA NO ES SEVA

En Germà Gordo, diputat de Junts pel Sí, investigat pel cas del 3%, ha pres la pitjor decisió que crec hauria de ser reflexionada, deixar el partit, el grup i no deixar l’escó no es de rebut. No ho es, com a mínim en aquesta legislatura tant especial que no es pot desvirtuar i requereix actuacions també especials.

Esquerra i PDCAT crec han reaccionat ràpid i amb eficàcia demanant la seva acta de diputat i un pas al costat necessàri. Per aquesta banda no hi pot haver queixes. Les excuses de Gordó en forma de apostar per defensar idees,principis i actuacions que quedarien orfes.

Realment, en Gordó líder del corrent Nova Convergència dins el partit i ara esquitxat pel cas 3 %, era o es un dels homes de confiança del President Mas, i segurament d’aquí be la seva presència a les llistes. Un caràcter més moderat i allunyat del pacte amb la CUP per aquesta legislatura. De fet assumir la responsabilitat i abandonar el seu partit es un bon pas, i faltaria el pas més important, deixar l’escó. Aquest no es seu i menys en aquesta legislatura, igual que no es de Junqueres, ni de Munté, ni de Lluís Llach per posar uns exemples. Son uns escons per un projecte concret que s’han compromès a dur a terme. No es una legislatura autonòmica normal, on cada partit presenta les seves propostes i les defensa. Per tant la seva excusa queda invalidada, aquesta legislatura no va de defensar idees o principis, va de donar un salt a l’autonomisme i donar la possibilitat a la societat catalana que ho reclama de decidir el su futur polític.

Es un be superior per damunt de qualsevol individualitat i Gordó ho hauria de saber perfectament. Crec que la seva pressumpció d’innocència hauria de ser sagrada i de fet ja hi haurà temps de demostrar les seves implicacions en el cas. Pel tema de l’aforament, ja hem vist com en el cas de la Irene Rigau tampoc va ser un obstacle.

Per tant, jo crec que la generositat i lleialtat son dues qualitats imprescindibles i que cada diputat al servei d’aquesta causa ha de portar incorporades en el seu ADN o deixar pas un altre persona. En aquest cas les sospites no poden ser un tema que s’utilitzi per anar en contra del mateix projecte i crec que en Gordó i el seu entorn ho haurien de saber perfectament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.