ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GLORIA AL DICTADOR A VALÈNCIA I PRIORITATS MOLT CLARES DEL PSOE-C

Sense categoria

Els populars valencians han tombat una moció de Compromís al ple del Consistori per retirar el títol d’alcalde honorífic al dictador Franco, amb l’excusa de que ho va deixar de ser quan va morir, i ho han qualificat d’obsessió amb el dictador. Per altra banda els socialistes catalans han decidit ajornar el seu Congrés previst a l’octubre pel 16 de desembre, i triar els substituts dels càrrecs capdavanters, alhora han plantejat a la resta de grups parlamentaris endarrerir els finals dels treballs pel pacte fiscal, per no haver de votar-los abans dels comicis, i perjudicar el candidat del PSOE a Madrid. Son les dues cares de la mateixa moneda.

Opten per canviar de dates, i no solapar-se amb les eleccions espanyoles el seu congrés, i pretenen endarrerir els treballs del pacte econòmic que ho tenia previst el 31 d’octubre. Moltes veus de dins del partit ho havien demanat, i Iceta ho ha fet públic, sobretot no tenir que pronunciar-se pel concert econòmic, ja que el PSOE excepte a Euskadi i Navarra sempre s’ha mostrat contrari. Per altra banda el numero dos del PSOE a la cambra baixa de Madrid, recorda que el reglament intern del grup imposa la unitat d’actuació, i la disciplina de vot dels seus diputats, i que ells tenen la paraula per decidir-ho, davant del debat, fictici tot cal dir-ho que s’ha establert a Barcelona. Si anem a València, i concretament al seu Ajuntament, el partit popular no vol retirar aquest títol al dictador, i ho considera una obsessió amb Franco dels regidors de Compromís, i absurd retirar una cosa que ja no existeix, ja que la personalitat civil s’extingeix per la mort de les persones, i ells prefereixen mirar endavant.

Si algú encara tenia algun dubte de les prioritats dels socialistes catalans, ara en tenen una mostra, la prioritat absoluta es el candidat Rubalcaba, i son capaços d’endarrerir el seu congrés autònom, i on decidien la renovació dels càrrecs principals i l’estratègia a seguir, tot per la causa comuna que res te a veure amb Catalunya, i si amb el seu objectiu principal, que es el govern espanyol. La comèdia del grup propi que cíclicament fan bullir l’olla, avui ha quedat definitivament enterrada, ja que des del PSOE s’ha recordat que esta signada la disciplina de vot, i que la decisió extraordinària correspondria a Madrid per donar la seva autorització, més o menys com les relacions Catalunya i Espanya, un dicta ordres i l’altre les compleix, o sigui que prou d’enganyar al personal amb fantasies que ja ningú es creu.  Per demostrar la seva mesquinesa, i el poc que els importa els interessos catalans, demanen ajornar els treballs del pacte fiscal, per no pronunciar-se abans dels comicis, i perjudicar el seu candidat, o sigui la prioritat es el candidat a la presidència espanyola per davant de la nostra asfixia financera, tot un avís per navegants, i que no fa res més que confirmar la submissió absoluta d’aquest partit.

A l’Ajuntament valencià, s’hauria de demanar la inhabilitació dels diputats populars al consistori, ja que es incompatible formar part d’una democràcia, i donar suport a un dictador sagnant amb crims contra la humanitat a les seves esquenes, es ridícul dir que ja estar mort i ja ha prescrit, ni que així fos, mai es pot negar qualsevol repulsa a aquests criminals de guerra, i ells ho han fet, i encara ho qualifiquen d’obsessió, quan 30 anys desprès de la seva mort encara es alcalde honorífic de la ciutat, posats a fer poden fer homenatges a Hitler o a Mussolini posem per cas, que segur que els populars ho trobaran totalment normal. En qualsevol estat democràtic normal, aquests regidors serien expulsat immediatament, ja que la xenofòbia i el suport a aquests criminals compulsius, no es compatible amb una democràcia normal.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.