ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

GARANTIES

Ja tenim data, el 4 de juliol, on es farà un gran acte per explicar les garanties del Referèndum, i on es presentarà una gira per Catalunya per portar aquestes a tots els racons i resoldre tots els dubtes existents. Alhora per la xarxa i a la web Garanties.cat es podran consultar les mateixes i resoldre tot tipus de qüestions tant del Referèndum com les lleis que li donaran cobertura.

En Coscubiela ja ha enviat un tuit preguntant per quant aquestes explicacions al Parlament, i la falta de respecte a la sobirania del mateix. Realment cal veure que trobarem molts pals a les rodes, sobretot d’aquella gent que no vol que es celebri i farà el possible per confondre la societat catalana.

Trobo encertat que el Govern porti a la societat directament tots els dubtes encara existents i obri les portes de bat a bat per donar normalitat al Referèndum i comprovar que no te res d’estrany i segueix la normalitat per generar confiança entre la societat catalana. Entenc que això posa molt nerviosos tant al Govern espanyol com aquell lobby català que viu i ha viscut de l’autonomisme sempre i evidentment intenten desprestigiar el mateix com a tàctica per la seva no celebració.

Aquests saben perfectament, que si estem decidits, la societat catalana vol i ensenyem les cartes no hi ha aturador possible. Espanya sap que no pot arribar a mesures extremes que no tindrien cap justificació i alhora sap que inhabilitacions, articles 155 i altres supósits serien mesures provisionals que simplement ajornarien el problema però no el solucionarien i alhora multiplicarien els partidaris de la independència i sobretot d’exercir la democràcia que tant gran se li fa a l’Estat espanyol.

En definitiva, donar normalitat, transparencia i mostrar determinació son els enèmics que l’Estat no vol i alhora d’aquells partits que han segrestat el no i que també volem oberts i participatius. Aquest es el repte i la gent com sempre ha de passar per davant dels partits i exercir el seu dret a la partipació democràtica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.