ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FUM O PAS ENDAVANT

La propera presentació del Consell de la República i el Fórum Civic i Social son dos organismes més que per un costat deixen clar que Catalunya no es una autonòmia com qualsevol, ja que ningú es plantejaria això però per altra banda la seva efectivitat de moment es en quarentena.

El Consell ja es promesa electoral i de fet fa molt temps que s’esperava com una mena de Consell que coordini els passos endavant cap a la República i l’acció lliure internacional amb el President Puigdemont al capdavant. El Forum Social tornarà a recollir propostes per una futura Constitució Catalana amb en Lluís Llach al capdavant.

Sembla que la música sona be, si no fos pel que hem vist aquest darrer any i uns partits que semblen més preocupats per les seves cadires autonòmiques i futures eleccions mostrant les seves contradiccions i uns fets que van a la seva contra.

Si som analitics, crec que la casa no es comença per la teulada, cal un full de ruta conjunt,un analisi d’on som i com fem per arribar on volem amb passos ferms. Un compromís de no desviar el debat amb la repressió que no canviarà, ni amb els presos polítics com excusa per tapar les vergonyes de no haver donat el pas votat per la gent en forma de República catalana quan estava a tocar.

No hi ha dubte que aquests organismes per si sols no son res, però haurien de ser com a mínim una esperança per tornar a un camí que mai s’hauria d’haver abandonat i que sembla arriba al límit de la vergonya i la falta de respecte a la gent.

Le segones oportunitats molts cops son difícils de trobar, però un cop mirem endavant cal fer passos per trobar-les sense excuses i amb una coherència i dignitat que sembla s’ha abandonat vergonyosament. Cal fer servir aquests organismes com estilets del nostre camí ja validat pel poble, però per això fa falta la implicació dels actors polítics sobretot, deixant els seus interessos personals i de partit, i també les seves pors per abandonar la lógica autonòmica i entrar en una lógica de país madur que sap on va i te la majoria per dur-ho a terme.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.