ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FUGINT DE LA LLISTA CONJUNTA

La candidatura d’Oriol Junqueras com a cap de llista de les Eleccions Europees, ja validada per Esquerra, ha portat a proposar des de Junts per Catalunya una candidatura conjunta amb el República al capdavant, cosa que ràpidament ha estat rebutjada pel partit republicà.

Efectivament, Elsa Artadi ja ha lloat el candidat i ha proposat aquesta llista conjunta, com altres actors del panorama polític com Josep Maria Terricabras per exemple. La resposta de la direcció republicana ha estat clara proclamar el candidat i rebutjar l’oferta argumentant que ja s’ha demostrat que separadament es més rendible per recollir votants. De fet l’alcalde de Montblanc Pep Andreu que va participar en l’acte fundacional de la Crida ja ha estat instat a decidir si vol seguir amb el carnet d’Esquerra o el de la nova formació en un clar avís per navegants amb advertència inclosa a tots els militants d’aquest partit.

Realment, es una prova més de com el partidisme passa per davant del país i la seva situació. Encara es més greu, ja que s’utilitza la situació com excusa per totes les accions quan en realitat es la vella política autonòmica de sempre i posant el partit al capdavant de qualsevol decisió.

Es trist veure com la societat es capaç de treballar unida per un objectiu des d’ideologies diverses sense problemes i la seva traducció política no es capaç de deixar enrere la lògica autonòmica per una lògica repùblicana en un Estat en format de repressió. Nomes existeix en el revestiment dels discursos que alhora de donar el pas no acompanyen la paraula i segueixen el seu rumb d’esquena al país.

El més greu es seguir insistint per justificar aquesta decisió amb les bondats de les llistes separades quan ningú ha demostrat que siguin més rendibles, vers al contrari i sense valorar un intangible com es el que provoca aquesta unitat amb credibilitat de l’objectiu davant la societat i deixar enrere aquest clientelisme i deutes de partits que ens situacions normals serien el pa nostre de cada dia i ara no tocarien.

En Junqueras davant una llista independentista a Europa seria una formació molt potent i un missatge a la mateixa Unió Europea que no tindria comparació. El mateix podríem dir als Ajuntaments o altres Eleccions.

Estem per la República fugint de la llista conjunta i això invalida la credibilitat de la primera opció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.