ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FRANCO CONTRA HITLER

La proposició del Grup En Marea per retirar les subvencions a la Fundación Francisco Franco posant com exemple que ningú entendria una Fundación Hitler a Alemanya, ha provocat la resposta de la mateixa. Han negat la similitud de les dues figures amb contundència. Titllen Franco de catòlic exemplar i una visió del món conservadora tradicionalista, alhora Hitler era un ateu i de visió imperialista. Franco va guanyar la guerra minimitzan tots els danys i portant l’Estat la pau i les seves més altes quotes de desenvolupament i conciliació en sentit contrari del dictador alemany. Per tot això i altres barbaritats esgrimides no nomes demanen la subvenció per la seva memòria, sinó que reclament homenatges i noms a places i carrers per ser agraïts.

Realment que una Fundació en honor a un dictador assassí i sanguinari sigui legal i rebi diners dels nostres impostos ja es un fet molt greu. La comparació amb Hitler o Pinotxet o molts d’altres es perfectament oportuna. Alhora intentar magnificar l’obra d’aquest dictador es apologia del terrorisme i en qualsevol país civilitzat seria castigat en benefici de la democràcia i la memòria de les víctimes.

Que vol dir un catòlic exemplar, que es un mèrit. Que vol dir conservador, quan era simplement un dictador amb crims contra la humanitat. Ens diu que va voler minimitzar els danys quan va provocar un cop d’Estat amb una Guerra civil i posterior repressió del terror durant 40 anys on les atrocitats encara descansan als vorals de les nostres carreteres, es un insult a les victimes, als perdedors i a l’Estat en si mateix, una burla macabra en aquest cas. Diu que va portar la pau. Aquesta amb el control i la força de les armes es un contrasentit.

Reclamar homenatges, ja es directament un atemptat a la memòria, a la democràcia i a la societat en general. Un Estat que permet una Fundació així demostra que no ha superat la Dictadura i que segueix amb un règim amb estructures del passat i sense ganes d’evolucionar.

Hitler, Mussolini, Pinotxet, Stalin o Franco. Sers menyspreables amb règims del terror que haurien de ser recordats per no tornar a repetir aquestes errades històriques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.