ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FEINA SERIOSA I HOOLIGANS EN ACCIÓ

Sense categoria
Ahir coincidien dos versions totalment oposades de com s’afronta un problema en una democràcia. Una part seriosa amb nous informes del Consell Assessor de la Transició Nacional sobre els primers passos a fer desprès del 9 N i preveient tots els escenaris possibles, i per altra banda Sanchez Camacho i Fernández Diaz actuant com autèntics hooligans i parlant de xantatges i línies vermelles que no es poden ni  parlar. Tot un món diferent.

El dos líders populars exigeixen al President Mas que acati les lleis i no traspassi línies vermelles. Parlen de dialogar amb el President espanyol de problemes reals perquè la consulta del 9N nomes preocupa a una part minoritària de la societat catalana i parlen de no permetre cap xantatge.  Ens indiquen respecte per les lleis i sobirania de tots els espanyols ja que el futur d’Espanya el decideixen tots i no nomes una part. Alhora no es pot plantejar temes que nomes interessen Junqueras, Homs i Forcadell. Per acabar dient que al marge de la llei, nomes hi ha la llei de la selva.  Per altra banda el CATN detalla com serà el procés constituent del nou estat català, per exemple quan deixarà de tenir validesa el dret jurídic espanyol, la nova Constitució, la declaració del Parlament i les diferents possibilitats de negociació amb l’Estat espanyol. També la permanència assegurada a l’euro o l’abastiment d’energia garantit entre d’altres coses. Tot un món diferent.

Efectivament els dos personatges esmentats parlen d’imposició, de xantatge i de fronteres que no es poden creuar per una base de diàleg que sona més a imposició que altra cosa. Ells decideixen que 2 milions de persones al carrer, una majoria al Parlament català, i un 80% de la població que reclama la consulta, son una minòria, no deixa de ser curiós. Ens diuen que decidir el futur d’Espanya ho decideixen tots, cal dir que parlem del futur de Catalunya i com totes les independències del món les voten el conjunt de societat que les demana, es sentit comú. Per últim cal constatar que segueixen atribuint a determinats polítics el procés com si fos una dèria i no a la societat catalana vertadera protagonista. Utilitzant les seves paraules, la democràcia que ens volen vendre si que es la llei de la selva.

Tanmateix, des de Catalunya es segueix un procés impecable políticament i també juridicament com ho proven els informes del CATN on totes les possibilitats son analitzades i els passos a fer contrastats i analitzats. Realment la creació d’un nou estat te moltíssimes variables i no es pot fer cap pas en fals, faria be el Parlament de tenir molt en compte els consells dels experts per aquest canvi tant transcendental en la nostra historia.

En definitiva, rigor i serietat contra amenaces, coaccions i imposició per sistema. 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.