ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ETA: EL CAMÍ EQUIVOCAT

General

El recent atemptat d’aquest grup armat amb el resultat d’una nova mort, no es una bona noticia pel procés d’autodeterminació del poble basc, ja què sembla seguir el joc a l’espanyolisme ranci, què necessita d’aquests fets per insistir en les seves posicions immobilistes i antidemocràtiques.

 

En les declaracions posteriors a l’atemptat, el nou lehendakari Patxi Lopez gairebé va tractar els governs anteriors de còmplices per no haver fet prou, i va fer visible aquesta divisió que segons ell volia evitar en la població. Diu que tot es defensable en democràcia, però no amb la violència.

 

Realment no cal ser gaire llest per veure les vertaderes intencions del personatge, president gracies a un pacte nacionalista espanyol fet per la ilegalització d’una part de la població, i d’un sector com l’esquerra abertzale què no pot treure el cap per la llei de partits, i que en les ultimes europees tot i el frau electoral espanyol, què sembla que nomes passa a l’Iran, però més aprop també, i tot i les irregularitats ha estat la tercera força al País Basc per davant del mateix PP.

 

La veritat es que la violència d’ETA retroalimenta a l’estat espanyol, i es l’excusa perfecte per amagar el vertader conflicte polític que viu aquest territori.

Cal recorda que en l’últim intent de diàleg, la treva es va trencar quan el govern espanyol que nomes va parlar de rendició i de la situació dels presos, però que quan es va derivar a parlar de política no en va voler saber res, això no era un diàleg per solucionar el conflicte fins el fons, sinó una imposició sense condicions, per tant amb aquest tarannà qualsevol intent de pau es veurà abocat al fracàs.  Donar les culpes als governs anteriors es força mesquí, i dir què tot es defensable en democràcia, es una gran mentida com ja va quedar demostrat amb la consulta pacifica i democràtica que Ibarretxe va veure negada a Madrid tot hi l’autorització del Parlament Basc, o els intents d’Otegi recentment, parlant d’una porta oberta al diàleg que l’estat espanyol com sempre no vol escoltar.

 

Realment fa riure la frase de Lopez, quan a Catalunya no se li respecta el seu Estatut aprovat pel poble, deixant en evidencia aquesta democràcia de baixa qualitat, i què gracies a la llei abans esmentada es pot deixar tothom al marge de les eleccions, i criminalitzar qualsevol sector no desitjat.

 

Per tant a Espanya no es pot defensar tot en democràcia, es una gran mentida, el dret a decidir es prohibit i perseguit, si be es cert que s’ha de condemnar la violència perquè no porta enlloc, aquesta es la coartada perfecta per la violència de l’estat de dret espanyol que no l’interessa una pau duradora, ja que quedaria en evidencia, i se li exigiria parlar del conflicte polític en els territoris que te sotmesos per llei, i això ho ha de camuflar de qualsevol manera i utilitzar totes les forces que te el seu abast.

 

Les persones amb influencia a la banda armada, haurien de convèncer que per aquest camí no arribaran enlloc, ja que es el que busca un estat tant poc democràtic com l’espanyol, què si a més te una excusa per no parlar, evidentment no ho farà.  

 

Crec que el futur de la llibertat del poble basc es arribar a veure que han de deixar amb evidencia l’Estat, derrotant-lo amb la força de la societat civil pacifica i carregada d’arguments, i no amb la violència que ara ja no te cap sentit, si es que algun cop n’ha tingut.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.