ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESTUDI CES: NOU IMPULS CAP A L?ESTAT PROPI

Sense categoria

Finalment s’ha presentat l’estudi del Cercle d’Estudis Sobiranistes sobre el suport de la Independència basat en dades dels últims 18 anys amb resultats interessants.

 

L’estudi revela que prop de 2 milions de catalans, un 35 %, son favorables a la sobirania, i un 45 % en son contraris.  Xifres que es capgirarien en un referèndum sobre la qüestió, on els vots favorables guanyarien amb un 55 % i els contraris serien derrotats amb un 45 %.

 

El document confirma que segons les enquestes dels últims anys el canvi d’una majoria absoluta del NO, ha canviat per una majoria relativa del SI, i què en la hipòtesi d’un referèndum l’abstenció seria alta entre els partidaris del NO.

 

Segons en López Tena l’esgotament de l’autogovern que ja no dona mes de si,  i la moneda euro que desvincula Catalunya del mercat espanyol son dos factors claus, així com que els votants d’ERC i CIU son els mes partidaris, les poblacions fins a 10000 habitants son favorables, les persones amb estudis superiors també, i els mes lectors de premsa son mes impulsors de la sobirania, entre d’altres variables explicades en aquest llarg estudi.

 

Aquestes noves dades conviden a l’optimisme, i ens retornen a la pregunta dels motius pels quals  la classe política catalana no fa cas del poble, i no actua amb conseqüència, perquè aquest descrèdit, i de voler condemnar a l’ostracisme una opció clara de sortida de la ciutadania catalana.

 

En els últims anys les enquestes una rere l’altre han confirmat el creixement independentista, les manifestacions pel dret a decidir sense el suport dels mitjans de comunicació han estat un gran èxit, el creixement mes fulgurant d’un partit polític va ser l’ERC fins el 2003, on el projecte independentista va ser capaç d’il·lusionar la gent fins que el partit va fer un canvi de rumb, l’estudi del CES confirma tot l’esmentat anteriorment, i dona possibilitats reals, les iniciatives com els alcaldes i regidors per fer una consulta municipal per l’autodeterminació i l’augment de les plataformes sobiranistes, contrasta amb la desafecció política per seguir la humiliació espanyola dia rere dia amb totes les matèries com últimament el finançament i l’estatut, i on queda molt clar que l’altra costat no canviarà gens i per nosaltres el forat es molt fosc.

 

A pesar de tot això el govern de la Generalitat no escolta, i segueix a la seva, picant pedra en una paret tant dura que no li fa ni pessigolles i no es planteja aquesta sortida real si una majoria la vol.  

 

Com revela l’estudi, la visualització de la hipòtesi augmenta espectacularment les posicions favorables, i desmotiva les desfavorables, així ha passat a tot arreu i aquí no som diferents, altres pobles ja ho han aconseguit i nosaltres som l’anomalia de mes gruix que queda en la part occidental de la Unió Europea, i en una democràcia per damunt la llei esta el poble que ja esta tip de tant de teatre i enganys per arribar a l’atzucac actual.

 

Altres blocaires fan vaga precisament indignats per aquest tema, però la meva obligació es denunciar aquests fets de falta de respecte al poble català des d’aquest humil bloc.

 

 

  1. Aquesta vaga afònica que faig té, per sort, altaveus molt potents i de qualitat. Res d’humil! Tens un bloc collonut. Endavant amb la difusió de l’estudi.
  2. El que planteges, i el que assenyala en Xavier Mir.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.