ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPERPÈNTIC

El President espanyol Pedro Sanchez diu en una entrevista a un mitjà que espera poder fer una reunió de la Taula de diàleg en aquest mateix mes abans de marxar de vacances.

Crec que si enlloc d’un Govern autonòmic submís com te Catalunya amb uns partits més interessats a passar pàgina i deixar en l’oblit el procés cap a la independència que en resoldre el conflicte, tinguessim un autèntic Govern que representa a la ciutadania catalana i que guarda un respecte per la mateixa, caldria acordar els punts concrets de la Taula i exposar-los publicament o senzillament deixar la mateixa en nul·la i fora de servei per sempre.

Ara seria l’hora de no tornar a escenificar una comèdia de Taula sense cap acord, sense guiò previ per parlar, i senzillament ser una nova operació de maquillatge del Govern espanyol i el Govern català per vergonya de la propia ciutadania.

Aquests punts, no poden ser Rodalies, inversions o l’Aeroport posem el cas, aquests temes ja tenen les seves comissions autonòmiques que els tracten i son temes autonòmics que res tenen a veure amb el conflicte polític. Per tant se suposava que la Taula era per abordar el conflicte i trobar la resolució al mateix amb el dret a l’autodeterminació i com exercir-lo i la fi de la repressió de l’Estat. Son dos punts i no en calen més. Si com ens han dit fins ara aquests no entren a l’agenda i no hi entraran mai, no hi ha res més a parlar. Per fer coverses autonòmiques per això ja hi ha forums on totes les autonòmies poden exposar els seus problemes i el Govern català si ha triat aquesta opció no te cap sentit que no hi sigui. Si de veritat vol exercir i acabar el procés cap a la independència, llavors toca demostrar això davant l’Estat espanyol i no fer més el ridícul amb el cinisme com a eina.

Convocar aquesta Taula ara tal com estan les coses sabem que es el mateix de sempre per l’Estat que no te cap voluntat d’arribar a un acord de resolució. Per tant depén del Govern català i dels seus partits continua sent uns titelles sense cap aspiració de res que no sigui viure de l’autonomia o complir amb les seves obligacions amb el seu electorat. Aquell famós 52% aconseguit es absolutament res si la seva opció no es la segona.

Esperpèntic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.