ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPANYA I TURQUIA

Grans escarafalls de mitjans espanyols, opinadors i polítics quan escolten la comparació de la qualitat democràtica de Turquia amb Espanya, però els fets ens demostren que si be jo no diria que son dues gotes d’aigua cada cop son més aprop.

Les detencions d’avui dels encaputxats a sou d’un Estat sense manies i amb la democràcia com a coartada son una prova més del que diem. Intolerable que sense ordre del Jutjat pertinent, les forces policials hagin pres la iniciativa amb detencions semblant a segrests de 17 independentistes amb manilles incloses i sense cap necessitat real amb una nova imatge del que es un Estat de tot, menys democràtic i on els drets dels seus ciutadans son trepitjats un cop i un altre sense límit.

Segurament Turquia hagués actuat similar i hagués vulnerat els drets de la gent encara amb més virulencia però els fets son identics. Han convertit la lluita contra l’independentisme tossut català en un escarni que trepitja els drets civils un cop i un altre sense contemplacions. De fet quan en un Estat no hi ha separació de poders i les forces d’ordre es consideren per damunt del be i del mal i no uns funcionaris al servei de la societat i amb uns protocols d’actuació ben clars, la democràcia perd valor i garanties i s’apropa a règims que mai han desaparegut de l’Estat espanyol com demostra per exemple el monarca anomenat successor pel Dictador i gens questionat.

A l’Eurocambra mentrestant Pedro Sanchez feia un trist paper dient alló de la separació de poders, donat exemple de democràcia exemplar segons article de la revista Economist i negant que els ostatges siguin presos polítics alhora tornant a dir que el problema es que l’independentisme no te una majoria social darrera i aguantant les critiques d’una cambra que li va donar un bany de realitat.

Tanmateix, la cantarella de la majoria es indignant amb el sentit de que ho diu el líder d’un partit amb nomes 84 diputats de 350 i que en democràcies vertaderes aquestes majories es validen a les urnes, aquelles que precisament van ser atacades a cops de porra per la seva policia política. Parlar de separació de poders amb el contrast europeu i espanyol pels nostres ostatges es una burla i negar la solució política amb l’escut de la Constitució es instaurar un règim aprop de la Dictadura i sense cap gest per acostar-se a la llibertat de drets de la ciutadania que com deia el principi es coartada pels escamots d’encaputxats que vam veure ahir.

En definitiva Espanya i Turquia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.