ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPANYA I LA JOGUINA CATALANA

Aquest episodi amb la inversió a l’aeroport no deixa de ser una jugada més de l’Estat en aquest cas representat pel PSOE per ridiculitzar l’independentisme i especialment Esquerra i intentar esborrar qualsevol dubte davant les demandes catalanes.

Efectivament, quan el Conseller Puigneró va anunciar l’acord de l’inversió de 1700 milions per ampliar la pista del Prat i convertir l’aeroport en un hub internacional, ho va fer dins la dinàmica de partit i on posteriorment l’afectació mediambiental va obrir la caixa dels trons. De fet dins el mateix Govern espanyol, el soci socialista Podemos no hi estava a favor i abans d’una nova enganxada que segueixi restant han decidit anar pel dret. De fet la decisió ja va ser unilateral, ja que recordo AENA te la paella pel mànec i ara amb l’excusa de les divergencies a Catalunya i podent deixar les culpabilitats al Govern català han decidit deixar la inversió amb res amb la postura de l’enfadat.

Per la part catalana i davant aquesta nova jugada de Sanchez, i com era d’esperar hi han caigut de quatre potes, primer per veure qui agafava més rèdit de l’acord, però el problema mediambiental amb la Ricarda i l’opinió d’experts que no era necessàri ampliar la pista per convertir-se en un hub, deixant clar que el projecte havia de ser aprovat per la Unió Europea al tractar-se d’un espai protegit ha deixat els dubtes, els canvis de discurs i la baralla partidista en primer terme. El colofó ha estat quan s’ha sabut que alguns consellers podien assistir a la manifestació contra el projecte, donant una imatge de Govern trista, sense prendre cap decisió i mantenint uns equilibris impossibles que els han deixat en evidència. Ara toca parlar de la culpabilitat de Madrid per sortir del pas com es marca de la casa.

Tanmateix, la jugada de Sanchez es la constatació del tracte cap a Catalunya, de les nul·les intencions de tractar el territori català res mès que pels seus interessos i l’objectiu d’acabar amb uns partits independentistes dividits i desorientats per acabar el problema. Per la part catalana un nou trist paper que constata el nivell tant baix d’aquest Govern, que ha passat conjuntament amb les associacions empresarials a demanar la gestió de l’aeroport, que seria el tema real a barallar-se per les engrunes de la proposta d’AENA amb aquest paper tant trist.

Espanya ens tracta com un joguina i ja veiem com ens hi posem bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.