ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESPANYA, D’ESQUENES AL MÓN

Sense categoria
Davant el procés democràtic i pacífic català, ens trobem un Estat espanyol que veient que això va seriosament, i que no ho podrà aturar com va fer amb el Pla Ibarretxe, ha passat a les amenaces del Codi Penal contra el President, boicots a les grans empreses del país, i tota una premonició de grans cataclismes si aquest petit país senzillament treu al cap com un més de la resta d’Estats. La pregunta es si serem un Kosovo- 2, i mai ens reconeixeran des de l’Estat espanyol.

Efectivament, aquest orgull espanyol paranoic i passat de rosca, veig difícil que en un futur ens puguin reconèixer, de totes maneres les complicitats han d’anar per un altre costat, i la nostra democràcia ha de ser el nostre principal aval. Per part espanyola ja veiem com des dels mitjans es crida a les grans empreses a posicionar-se contra el futur estat català, amb d’altres s’esgrimeix el codi penal per amenaçar al President, que superarà la legalitat espanyola, com si cap independència estigués basada en l’estat de dret de l’Estat opressor, també veiem com el maltractament continua amb l’aturada de les obres de l’NII amb 19 morts a l’any o els vials de connexió del Port de Barcelona encara inexistents, i sense cap intenció de posar-hi fil a l’agulla, aquest es el tracte que rebem, i alguns encara es pregunten perquè volem marxar. Més greu es l’expresident extremeny Guillermo Fernández Vara, que amb la seva paranoia ens acusa de beneficiar-nos de la misèria d’aquest territori, i exigeix l’expatriació dels extremenys residents a Catalunya quan siguem independents, ja que se’ls vam endur perquè van néixer en un territori que no els podia alimentar perquè algú ho va voler. Realment la xenofòbia no te límits, ha pensat amb l’índex de funcionaris que te, dels ajuts que ha rebut d’altres territoris, i del dret de la gent a guanyar-se la seva vida on vulgui, segurament no, que provin de no viure de subsidis i falses solidaritats i es posin les piles, ja que els extremenys que han vingut, la majoria ja son un català més, i nosaltres no dividim la societat pel seu origen com aquest personatge.
La resolució que dona el mandat parlamentari per desprès del 25 N es aquesta, i segurament passarà als llibres d’història com un pas més cap a la llibertat.
 
Resolució conjunta CiU i ERC
 
1-El Parlament de Catalunya expressa el seu reconeixement i es felicita per l’enorme èxit aconseguit a la massiva manifestació del passat 11 de setembre pels carrers de Barcelona, sota el lema” Catalunya nou Estat d’Europa.”
 
2-El Parlament de Catalunya constata que al llarg d’aquests darrers trenta anys, una part molt important del catalanisme s’ha compromès a fons amb la transformació l’Estat espanyol per poder-hi encaixar sense haver de renunciar a les nostres legítimes aspiracions nacionals, a la nostra voluntat d’autogovern, ni a la nostra continuïtat com a nació. Però els intents d’encaix de Catalunya a l’Estat espanyol i les seves reiterades respostes són avui una via sense recorregut, Catalunya ha d’iniciar la seva transició nacional basada en el dret a decidir.
 
3-És per tot això que el Parlament expressa la necessitat que Catalunya faci el seu propi camí, constatant la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràticament el seu futur col·lectiu, com a única via per tal de garantir el progrés social, el desenvolupament econòmic, l’enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies.
 
4-El Parlament insta el Govern de la Generalitat i a les forces polítiques i els agents socials i econòmics a impulsar el màxim consens possible per tal de portar a terme aquest procés democràtic i el full de ruta consegüent, amb diàleg amb la comunitat internacional, la Unió Europea i el govern espanyol, per tal que la ciutadania de Catalunya pugui determinar en un marc de plena llibertat, respecte al pluralisme, foment del debat i la convivència democràtica i sense de coaccions de cap mena.
 
5-El Parlament de Catalunya constata la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col . lectiu i insta el govern fer una consulta prioritàriament dins la propera legislatura.
 
Model: 255 Proposta de resolució subsegüent al debat general en el Ple 3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.