ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ESBORRAR LA LLENGUA

Donada la total despreocupació per la nostra llengua per part dels nostres partits, on nomes la cortina de fum no en te prou per frenar, allò que comença a ser una batalla per intentar definitivament arraconar el català i posar-lo en vies de desaparició.

Efectivament, aquest relat naif que defensen i que ens ha portat on som ara, ha portat com ja vaig explicar a censurar Hector Lopez Bofill per destapar obvietats incomòdes sobre la violència, ha portat al diari ARA, afí al règim del Govern català a censurar un article on parlava clarament de la situació del català i quines eren les actuacions dels nostres representants, tractant als que van contra la llengua com enemics de la llengua que son el que son. Ara recentment en tenim dos exemples més.

El presentador Llucià Ferrer del programa de TV3 “Atrapa´m si pots”, en aquest concurs en espeicals amb nens de 12 anys i davant una de les preguntes, una concursant innocentment i davant que no recordava la resposta, va preguntar si la podia dir en castellà, cosa que el presentador encertadament li va dir que no, ja que era un Concurs de TV3, en català i cal respondre en aquesta llengua. Això ja ha provocat campanyes dient que TV3 impedeix respondre en castellà amb una nena i especialment de Ciudadanos. En un altre programa el mateix director i davant les insinuacions de que era una cadena per ofendre als catalans espanyols, i la resposta “Només faltava que el català, que és una llengua que té un Estat en contra… això s’ha de dir clar, la voldria desapareguda, amb les reaccions que això ha provocat amb ultres com el Victor Amela.

Son nomes exemples que provenen de la tebior dels nostres Governs i la poca defensa de la nostra llengua davant les agressions constants d’un Estat des del minut zero fins avui. Cal dir ben clar que es un Estat que es enemic de la nostra llengua, com hem vist recentement, el Gaelic per part d’Irlanda ja es oficial a la Unió Europea i en canvi el català ha tornat a trobar la negativa espanyola per fer la petició. Si veiem el Concurs seria una anècdota en un lloc normal, un concurs en català ha de tenir respostes en català, no en anglès, ni castellà, ni alemany posats el cas, això seria normal en qualsevol racó del món. Per altra banda i pel que fa la director, dir que els catalans espanyols no existeixen, o son una cosa o un altra, de la mateixa manera que no hi ha anglesos francesos, i dir que el català no te un Estat a favor, és una evidència que tots aquests ultres tenen en el seu ADN i amb l’objectiu ben clar per bandera, com ja van intentar amb el bilinguisme on una llengua te dret i deure i l’altre nomes dret de ser utilitzada.

Com deia aquell no hi ha més cec que el que no vol veure.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.