ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ES PREPARA UNA CAMPANYA ESPANYOLA AMB LA MESQUINESA PER BANDERA

General

En Duran per part de CIU, demana que les eleccions espanyoles no siguin un plebiscit sobre la seva gestió a la Generalitat, què no tocarà fins d’aquí a 3 anys, i demana el vot per impedir que els Populars gaudeixen d’una majoria absoluta, ja que considera que ells van iniciar la crisi, i els socialistes l’han aprofundit, per la seva part Carme Chacon pels socialistes, proposa un pacte fiscal federal que ens apropi al País Basc, i al model foral progressivament. La qüestió es a veure qui la diu més grossa, i ara segur que en sentirem de l’alçada d’un campanar.

Per part d’en Duran, insisteix que aquestes eleccions no son un plebiscit de la seva gestió, i posa populars i socialistes com a culpables de la crisi. Parla de reforçar al govern actual perquè pugui fer el que ha de fer, i parla de l’origen de la crisi  en la segona meitat del govern popular amb Aznar al capdavant, i que deia que Espanya anava bé, quan era el responsable de la bombolla immobiliària, i el PSOE no ha sabut punxar-la, per tant els dos defensen el mateix model, i defensen una economia especulativa. Per la seva part la Chacon proposa un pacte fiscal federal, que progressivament ens acosti a territoris amb el concert econòmic, es basarà en l’esforç i la justícia social i amb unes regles més clares del joc. Respecte les retallades, afirma que si es restablís l’impost de successions per als més rics, i s’apliqués a sanitat, i es gravessin el tabac i l’alcohol, es podria garantir un sistema sanitari de primer ordre, què ara nomes aguanta pels propis metges i professionals.

Realment, es bastant contradictori quan en Duran ens parla dels populars com l’origen de tots els mals, i en canvi a casa nostra busquen acords amb ells, sembla ser com a socis preferents, parla de no barrejar la gestió a la Generalitat amb les eleccions espanyoles, però alhora parla de reforçar al govern amb un bon resultat, i poder fer el que ha de fer, en que quedem una cosa o l’altra, si no te res a veure, crec que es per tot, el bo i el dolent. Diu que defensen el mateix model especulatiu, cal dir que ells a Madrid molts cops hi han donat suport, apart ens vol fer creure que si els populars tenen majoria absoluta poca cosa hi haurà a fer, quan sap perfectament que si no la te, i per qüestions com el pacte fiscal, els dos partits esmentats amb el mateix model uniran forces com ja han fet al País Basc sense manies. Per tant tots sabem que tant un com l’altre rebutgen la reforma financera catalana, per cert la mateixa que van vendre com una meravella dins l’estatut, i que si era tant deficitària, i per ser un punt fonamental, haurien d’haver fet campanya pel no amb l’estatut, i no ho van fer, i ara pretén que un cop i un altre, caiguem a la trampa de la demagògia i misèria política del que te la solució davant el nas, i no la vol aplicar pels propis interessos. Per la seva banda Chacon i el socialisme desesperat ens parla de pacte fiscal federal, un nou nom que en el fons no vol dir res, i que es basarà en l’esforç i justícia social per acostar-nos al País Basc, el que no ens diu es que l’espoli fiscal que el seu govern a Madrid practica sense miraments, no te respecte ni per l’esforç dels catalans, ni per suposat no te res de justícia social per un territori, que es l’ase dels cops d’aquesta Espanya plural que no es tal, i ens dona unes solucions que curiosament mai ha defensat quan n’han tingut oportunitat durant 7 anys de tripartit, i que escoltant els seus caps a Madrid negant qualsevol possibilitat de nou sistema financer per Catalunya, es fa difícil creure que acceptarien aquest model que s’ha tret de la manega la ministra de defensa, que curiosament ara s’ha recordat de Catalunya, cosa que no ha fet des de la darrera elecció.

En definitiva, una gran demagògia i tàctiques mesquines per intentar enredar al personal amb promeses de pa sucat amb oli o posicionaments que sincerament no es pot creure ningú.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.