ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EN DEFENSA DEL SELECCIONADOR CATALÀ

General

La presentació de Johan Cruyff com a nou seleccionador català, fa temps que porta una controvèrsia bastant mediocre al meu entendre, i què rau amb la insistència de que el seu idioma utilitzat no es el català, i per tant segons les més sagrades essències del purisme queda invalidat pel càrrec que ara ja ocupa, oblidant la seva imatge i els seus coneixements de la matèria ha de cremar a la foguera, i no poder entrenar una selecció que hores d’ara i desgraciadament va de costellada en costellada, suposant que la Federació Espanyola li deixi alguna data lliure per jugar.

 En una roda de premsa multitudinària, l’exjugador i posteriorment entrenador del famós Dream Team, va expressar el seu orgull pel càrrec que acabava d’acceptar, i què el tornava a la banqueta 13 anys desprès sense cobrar un sou, i amb una vinculació de la federació a la seva fundació per ajudar als infants.  Ha anunciat que cada partit te que ser una festa nacional, i que imprimirà el seu segell ofensiu a l’equip, respecte al gran problema de l’idioma, ha dit que no en domina cap, i què veu complicat arribar a parlar en català, pel que fa a la oficialitat ha contestat que es un problema polític.  Mes de 100 periodistes acreditats donen idea de la repercussió de l’acte.

 

El diari The Times s’ha fet ressò de la polèmica abans expressada, i parla de vergonya pels nacionalistes catalans per la negativa del nou seleccionador a parlar català, i ho barreja amb consideracions sobre la immersió lingüística o les sancions pels rètols que no estan en català.

 

Crec sincerament que es un gran encert la seva contractació, la seva imatge coneguda a tot el món com un crack com a jugador, i com entrenador que va ser capaç d’imprimir un segell inoblidable al Barça, portant-lo a aconseguir les més altes cotes, i ser una referència amb un estil que s’ha convertit amb la filosofia de l’equip.  A la roda de premsa ja es va veure  que l’expectació per la seva presencia era màxima, i el gran beneficiat de tot plegat serà la selecció catalana, què passarà de l’anonimat a començar a ser coneguda per la direcció de l’holandès, i pot facilitar que grans seleccions tinguin menys reticències alhora de jugar partits amb la catalana.  Respecte el reconeixement oficial, tant se val qui sigui l’entrenador, ja que dins l’estat espanyol mai s’arribarà a la oficialitat, i nomes s’aconseguirà automàticament amb un estat propi, es un tema força clar, i no val la pena perdre més el temps, mentrestant val més gaudir de partits interessants, i no paxangues sense cap interès.

 

Pel que fa al tema del català, crec que aquest purisme es francament infantil, ja que si volem ser un estat normal, veurem que molts d’ells estant dirigits per tècnics d’altres països, i es el més normal del món, i nosaltres no inventarem la sopa d’all, simplement volem ser amb la nostra identitat, però com la resta.  Un altre tema es que una persona amb 35 anys de convivència amb aquestes terres no hagi après l’idioma propi del país, cosa difícil d’explicar, però que no te res a veure amb la seva professió.  Aquests puristes haurien de saber que el reconeixement total i normal arribarà també de bracet de l’estat propi, i no per la llengua que parli o deixi de parlar Cruyff, què a més s’ha vinculat i ha expressat el seu suport en moltes causes, com a la plataforma per les seleccions catalanes, portar la senyera com a jugador en la mateixa selecció que ara dirigirà, posar Jordi el seu fill amb el dictador encara viu, o demanar l’amnistia dels presos polítics per posar uns exemples.

 

Per tant no confonguem les coses, i demanem a uns el que no exigim als que vertaderament ho han de fer possible, i què semblen més preocupats per enriquir-se les butxaques, i seguir insistint amb un sistema i un estat que es la perdició de Catalunya.  Un 10 per la federació catalana, i la seva visió de màrqueting i promoció.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.